Hirdetés

GameStar Filmajánló - Gru 2, Női szervek és Dal Marionnak

|

Heti filmajánló rovatunkban ezúttal a cápán repülő animációs gonoszok és a kemény női zsaruk kapták a főszerepet.

Hirdetés

Először persze jöjjenek az érdekességek. Ősszel elrajtol a Kaptár 6 forgatása, a széria azonban a kritikák túlnyomó többsége szerint már pár résszel ezelőtt megfáradt. A Sony élőszereplős Bolygó Kapitánya filmet szeretne készíteni, amellyel minden bizonnyal tönkretenné gyermekkorunk azon részét, amit a többi stúdió még nem tiport földbe (lásd Hupikék törpikék és Maci Laci filmek). Ian McKellen befejezte a Hobbit trilógia forgatását és mindenki kedvenc Szürke Gandalfjának szerepét valószínűleg most játszotta utoljára a legendás színész.

Hollywoodból szerencsére nem veszett ki minden jó, például kiderült, hogy Az acélember készítői úgy szerettek volna tisztelegni Christopher Reeve előtt, hogy a filmben egy pillanatra Henry Cavill arca helyére CGI-vel Reeve fizimiskáját vágták be (alant). Zseni!

Szintén bizakodásra adhat okot, hogy a Paramount stúdió megerősítette: a Terminátor 5 nem folytatás, hanem reboot lesz és várhatóan 2015. június 26-án vetítik majd világszerte a mozik.  Az első információk alapján Arnold Schwarzenegger biztosan visszatér, de Dwayne Johnson csatlakozásáról is pletykálnak. Habár ez mind a jövő zenéje, azért az e heti premierek sem okoznak csalódást.

Gru 2 (Despicable Me 2)

Visszatér a vászonra a sokak kedvencévé vált Gru, három lánya és a mókásan kiszámíthatatlan, bár néha idegesítő minionok is, valamint bemutatkozik a legújabb gonosztevő, El Macho, aki a romlottsága mellett a poénjaival tartja rettegésben a környezetét és az első kép alapján egy rakétával felszerelt cápán repül. Mindebből leszűrhető, hogy a Gru 2 (Despicable Me 2) az elődhöz hasonlóan kellően elszállt lesz, humorral, vicces karakterekkel és a kötelező, mégsem túlerőltetett plusz mondanivalóval fűszerezve a családbarát moziélményt. Akik úgy döntenek, hogy az eredeti nyelven nézik meg a 3D-s filmet, azok Steve Carrell, Ken Jeong és Russell Brand szinkronjával tehetik meg mindezt, az pedig nem rossz választás.

(Érdekesség: A Gru 2 zenéjét az a Pharrell Williams szerezte, aki oroszlánrészt vállalt a Daft Punk „Get Lucky” című új slágerének létrejöttében is.)

Női szervek (The Heat)

A Koszorúslányok rendezője a Halálos Fegyver koncepcióját követve egymás mellé rakott két teljesen különböző női rendőrt, akik tűz és víz módjára csiszolódnak, mígnem elválaszthatatlan társakká válnak. A Női szervek tehát a zsarus vígjátékok lányos változata, amely jól eltalált szereplőkkel, megfelelő helyzet- és karakterkomikumokkal operál, de jól működik együtt a két színésznő, Sandra Bullock és Melissa McCarthy is. Nem véletlen, Bullocknak van már tapasztalata a problémás rendőrnők terén, elég csak a Beépített szépségre gondolni. Mindent egybevetve, a Női szervek (The Heat) bár nem váltja meg a világot, hétvégi szórakoztatásra megfelelő.

 

(Érdekesség: A Női szervek már a nyitóhétvége alatt 40 millió dollárt zsebelt be, ami ezzel minden idők legmagasabban nyitó Sandra Bullock-filmje lett, ráadásul mindösszesen 43 millió zöld hasúból készült, így a siker láttán a 20th Century Fox már kokettál a folytatás gondolatával.)

Dal Marionnak (Song for Marion)

A múlt héten bemutatott A búcsúkoncert után újabb film szól arról, hogy az ember miképp viszonyul az elkerülhetetlen elmúláshoz és hogyan képes még ennek tudatában is boldog lenni. A Dal Marionnak (Song for Marion) stábja olyan szereplőkkel erősít, mint Terence Stamp (akire külön érdemes odafigyelni) vagy épp Vanessa Redgrave, de feltűnik még mellettük mindenki kedvenc Dokija, Christopher Eccleston és a Perzsia hercege című adaptáció főszereplőnője, Gemma Arterton is. A Dal Marionnak egy tipikus jellemfejlődéssel (mogorva öregember a felesége halála után megváltozik), mégis szerethető és megható pillanatokkal teli alkotás, amelyen az egyik pillanatban sírunk, a másikban nevetünk. Néha kell ilyen is.

(Érdekesség: Christopher Eccleston legközelebb november 14-én, a Thor: Sötét világban lesz látható, ahol a Sötét elfek vezérét, Malekithet alakítja, aki alaposan felforgatja Asgard életét.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)