Hirdetés

GameStar Filmajánló - Halálos Iramban 6 és A zöld urai

|

A hét során érdemes a hőség elől a mozikba menekülni, hogy ott - többek között- a Halálos Iramban 6 szórakoztasson minket.

Hirdetés

A Pünkösd jogán kapott szünetre rákészülve érdekes hírekbe botlottunk a múlt hét vége felé: Zoe Saldana, a Sötétségben – Star Trek egyik mellékszereplője levetkőzött az Allure magazinnak, a Vasember 3 és a Tűzgyűrű írója, Drew Pearce már körmöli a Mission: Impossible 5 forgatókönyvét, illetve Karl Urban elárulta, hogy kizárólag a rajongókon múlik a Dredd folytatásának a sorsa.

Tovább gyarapodhat A feláldozhatók 3 stábja is, Sylvester Stallone jelenleg azzal van elfoglalva, hogy kiket hívhatna meg az akciósztárok harmadik nyugdíjas találkozójába. Wesley Snipes és Mickey Rourke már biztosan ott lesz a stábban, azonban Jackie Chan és Antonio Banderas neve is felmerült a produkció kapcsán. 

Friss hírnek számít az is, hogy a visszatérő nagy trió, vagyis Harrison Ford, Carrie Fisher és Mark Hamill mellé úgy néz ki, hogy találtak egy új arcot is, aki a Star Wars VII egyik fontos szerepét kaphatja, ő pedig nem más, mint a Tudorok című sorozatból ismert Jonathan Rhys Meyers. Észrevette már valaki rajtam kívül, hogy az ír színész egy kis smink hatására kiköpött Dante lenne? Már ami a karakter idén bemutatkozó, Devil May Cry-ből megismert új változatát illeti…

Nem mehetünk el említés nélkül a Csajozós film, a Spárta a köbön és a Vámpíros film című paródiákat készítő páros (Jason Friedberg és Aaron Seltzer) legújabb alkotása mellett sem, amelyben a Halálos Iramban filmeket szeretnék kifigurázni: ez a Super Fast. Mielőtt rákészülnénk a paródiára, a héten több érdekes projekt mellett megnézhetjük az igazi Halálos Iramban széria legújabb tagját is:

Halálos Iramban 6 (Fast & Furious 6)

Nagyobb robbanások, látványosabb kaszkadőrmutatványok és drágább verdák jelentik évről-évre a Halálos Iramban franchise sikerének nyitját, amelyről egyértelműen kiderült, hogy a Universal inkább az akció irányába szeretne indulni vele, mintsem a 2001-es Halálos Iramban világát nyújtó autóversenyzős, tuningolós hangulatot idézni. Szinte óramű pontossággal számíthatunk a széria évenkénti bővülésére (akár csak a FIFA vagy Call of Duty játékok esetében), aminél lényegtelen a rendező személye (Justin Lin távozása után a Halálos Iramban 7-et már a Fűrész készítője, James Wan dirigálja), csupán a visszatérő szereplők és a bevétel összege számít – az utóbbi kettőben pedig nincs hiány. Az alapfelállás mellé (Vin Diesel és Paul Walker) legutóbb a készítők ügyesen behozták Dwayne Johnson-t, valamint az összes eddig megismert karaktert, aki csak feltűnt az előző öt fejezetben. Justin Lin rendező nem bíbelődött a részletekkel, egyszerűen csak hagyta, hogy a színészek érvényesüljenek a vásznon, valamint behozott egy csavart a halottnak hitt Letty (Michelle Rodriguez) visszahozásával, aki amnéziásan a bűnözőnek (Luke Evans) dolgozik. A hölgy visszatérésére már a Halálos Iramban 5 végén felhívták a figyelmünket, ez pedig Vin Diesel újabb benzingőzös kalandját jelentette, tessék. A Halálos iramban 6 kiszámítható, elcsépelt mondatokkal operáló karaktereket, de akciót, gyönyörű verdákat és egzotikus szépségeket megfelelő mennyiségben tartogat, ennél több nem is kell a szórakozáshoz. Bárkivel érdemes beülni rá, de a stáblista előtt nem ajánlott elhagyni a termet, ugyanis kapunk egy kis ízelítőt a hetedik részből, illetve annak főgonoszából is…

 

(Érdekesség: a Universal Pictures már javában tervezi a folytatást a Halálos Iramban 7 képében, amelyre a korábbi szereplők mellett Jason Statham is aláírt. Gyűlnek a kopaszok.)

A zöld urai (Epic)

A folyamatosan érkező animációs filmek között néha felbukkan egy oktató jelleggel és összetett sztorival jelentkező produkció is, gondoljunk csak a Lorax játékos tanítására vagy a Wall-E bújtatott mondanivalójára. Chris Wedge, a Jégkorszak és a Robotok készítője (aki egyben Motkány hangja is) ezúttal egy kamaszlányt állított meséjének középpontjába, aki erdő szélén élő apjához költözve összetalálkozik A zöld uraival, akik megpróbálják megvédeni élőhelyüket az elnyomóik ellen. A varázsvilág hatására főhősnőnk is apró méretűre zsugorodik, majd összebarátkozik az erdő apró lakóival és segít a természet fennmaradásában – mi ez, ha nem felhívás a környezetünk értékeinek védelmére olyan Avatáros mellékízzel? A sztori minőségére nem lehet panaszunk, hiszen a film annak a William Joyce-nak az alapművéből táplálkozik, aki Az öt legenda vagy A Robinson család titka című mesék eredetijét is szerezte. A 3D-ben pompázó A zöld urai szerethető figuráival, kellően adagolt humorával, fontos mondanivalójával a gyerekek mellett a felnőttek számára is remek választásnak bizonyulhat, üde színfolt ez a heti felhozatalban és a magyar szinkron sem elhanyagolható.

 

(Érdekesség: A zöld urai készítőinek új filmje, a Rio 2 megkapta legelső mozgóképét, amelyben a korábbi részben megismert karakterek táncolnak ritmusos dallamra. Kedvcsinálásra megfelelő.)

Tajtékos napok (L'écume des jours)

Ha egy fiú szerelmes lesz egy lányba, megszűnik a külvilág és csak a kettejük boldogsága létezik… legalábbis így lenne, ha a lány rejtélyes betegsége nem árnyékolná be kapcsolatukat. Így hangzana a világ egyik legsziruposabb romantikus filmje, ha nem az a Michel Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása) ülne a rendezői székben, aki még eme giccses témából is ki tudja hozni az egyedi értékeket. Gondry ezúttal egy feldolgozást választott, a Tajtékos napok az 1947-es Boris Vian könyv tömör összefoglalója, amelyben hiába kapunk temérdek közhelyet, a megvalósítás kárpótol bennünket mindenért. Ahhoz azonban, hogy a direktor legújabb alkotásáról ne a Zöld darázs vagy a Tekerd vissza, haver! című filmjei jussanak eszünkbe, kellett egy erős forgatókönyv (amiért Luc Bossi, a Farkasok birodalma írója felelt), illetve egy jellegzetes színésznő (Audrey Tautou) is, akivel azonosulhat a néző. Pároknak remek választás lehet, romantikázásnak simán megteszi.

(Érdekesség: a film főszereplőnője, Audrey Tautou szerint a melltartó rossz hatással van a nők melleire, mert viselése miatt nagyobb az esély arra, hogy azok megereszkednek, ezért nem is használ hasonlót. Persze nem ezért szeretik annyian.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)