Hirdetés

GameStar Filmajánló - Halloween, 22 mérföld, Libabőr 2. és Egri Csillagok

|

Michael Myers sokadszorra tér vissza, Mark Wahlberg akciózik, Jack Black szörnyekkel halloweenezik és digitálisan felújítva kerül a mozikba egy kultikus magyar film. A héten is lesz mit nézni a mozikban.

Hirdetés

A héten kiderült, hogy a Kvantumtér lehet a Marvel következő fázisainak a kulcsa, ahogy az is, hogy ki lesz Homer új szinkronhangja A Simpson családban. Felmerült, hogy rebootolhatják a Karib-tenger kalózait, forgatási fotókon láthattuk a Joker film Thomas Wayne-jét, jön az élőszereplős My Hero Academia film és a Puliwood leírta, hogy miért érdemes IMAX-ben nézni Az első embert

Hirdetés

Trailerek tekintetében is tudunk mutatni érdekeset, hiszen a Destroyer kedvéért Nicole Kidmant alaposan átmaszkírozták, így hitelesebben tudja bemutatni egy rendőrnő kálváriáját:

Ami pedig a heti premiereket illeti, jobban járunk, ha beköltözünk a moziba.

Halloween

Idén 40 éve, hogy bemutatták John Carpenter horrorklasszikusát, a Halloweent, amely a mai napig képes frászt hozni ránk. A széria számos folytatást megélt azóta, viszont egyik sem tudta megközelíteni az eredeti minőségét, ám a jeles évforduló alkalmából a Paramount és a Blumhouse egyesítették erejüket, hogy David Gordon Green (Ananász expressz, Joe) rendezésében és Jamie Lee Curtis főszereplésével a kultikus eredetihez méltó folytatást készítsenek. A kritikák alapján sikerült is. 

(Érdekesség: Állítólag Jake Gyllenhaal győzte meg Jamie Lee Curtist, hogy vállalja el Laurie Strode szerepét.)

22 mérföld (Mile 22)

Mark Wahlberg a Mélytengeri pokol rendezőjével és A rajtaütés sztárjával hozta össze a 22 mérföld című izgalmas akció-thrillert, amelyben a világ egyik legtitkosabb szervezetének az ügynökét, James Silvát alakítja. Hősünk azt a feladatot kapja, hogy vigyen biztonságba egy tanút (A rajtaütés filmekből ismert Iko Uwais), csakhogy ezt az ellenségeik szeretnék megakadályozni, így 22 életveszélyes mérföld vár rájuk. A 22 mérföld pörgős, izgalmas és vannak jó pillanatai, de a Puliwood kritikája alapján ez bizony kihagyott ziccer. 

(Érdekesség: A kolumbiai forgatáson az ország elnöke, Juan Manuel Santos is a tiszteletét tette, Peter Berg pedig kölcsönadta neki a kameráját, hogy kipróbálhassa a rendezést.)

Libabőr 2. - Hullajó Halloween (Goosebumps 2. Haunted Halloween)

Folytatódik a 2015-ös, ifjúsági horror-könyvsorozat alapján készült családi vígjáték, amelyben ismét megelevenednek R.L. Stine rémes teremtményei - mily meglepő, éppen halloween napján -, hogy Jack Black közreműködésével újfent elszórakoztassák a nézőket. Aki az első részt szerette, az minden bizonnyal a folytatással sem lőhet túlságosan mellé. 

(Érdekesség: Az első részt rendező Rob Letterman a Detective Pikachu forgatása miatt nem tudta vállalni a filmet.)

A belleville-i zsaru (Belleville Cop)

Ebben a francia vígjátékban az Életrevalók sztárja, Omar Sy újfent megvillanthatja humorérzékét, noha az alapsztori nem túl vidám: mikor Baaba gyerekkori barátját egy bűnbanda váratlanul meggyilkolja, visszatér Miamiba és összefog egy helyi tiszttel (Luis Guzmán), hogy együtt leszámoljanak a bűnszervezettel. A belleville-i zsaru olyan, mintha a francia Beverly Hills-i zsaru lenne, ráadásul a sztorit a 48 óra írója, Larry Gross körmölte, aki otthon van a buddy movie-kban. 

(Érdekesség: Rachid Bouchareb rendező még 2011-ben beszélt hosszútávú terveiről, melyek közt egy trilógia elkészítése is szerepelt. A belleville-i zsaru ennek a trilógiának az első része.)

Egri csillagok

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmjét, Várkonyi Zoltán klasszikusát 4K felbontásban, teljeskörűen restaurálták a Magyar Filmlabor és Filmarchívum szakemberei (a film szín- és fényvilágának felújítására Csukás Sándor operatőrt kérték fel, aki Szécsényi Ferencnek, az Egri csillagok legendás operatőrének tanítványa és barátja volt), ennek köszönhetően a kultikus történelmi kalandfilm az 50. évfordulója alkalmából rövid időre visszatérhet a nagyvászonra.

(Érdekesség: A film jeleneteinek egy részét Pilisborosjenő határában forgatták, ahol külön e célból felépítették az egri vár másolatát.)

A bűnös (Den Skyldige)

A bűnös a Sundance Filmfesztivál közönségdíjas darabja és egyben Gustav Möller rendezői bemutatkozása, amelyet világszerte dicsérnek a kritikusok. A történet középpontjában egy készenléti diszpécser és egyben felfüggesztett rendőr, Asger Holm (Jacob Cedergren) áll, aki egy elrabolt nő segélyhívását fogadja, majd a hívás hirtelen megszakadása után elkezdődik a hajsza az emberrabló után. Ez az egyetlen nyom az ügyben, Holm pedig személyes küldetésének tekinti, hogy a végére járjon. Ha bírjátok a fajsúlyosabb filmeket, akkor erre érdemes sort kerítenetek. 

(Érdekesség: A film rendezője, producere, operatőre és vágója a dániai filmegyetemen töltött éveik óta jól ismerik egymást.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Jurassic World: Bukott birodalom (DVD, Blu-ray)
- Sicario 2: A zsoldos (DVD, Blu-ray)
- Kszi, Simon (DVD, Blu-ray)
- Mandy - A bosszú kultusza (DVD, Blu-ray)
- Felelsz vagy mersz (DVD, Blu-ray)
- Kutyaparádé (DVD, Blu-ray)
- Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból (DVD, Blu-ray)
- A nagy dobás (DVD, Blu-ray)
- Terminátor - Megváltás (Blu-ray)
- Hellboy II: Az Aranyhadsereg (steelbook)(Blu-ray)
- Pokolfajzat (Blu-ray)
- Amerikai pszichó (DVD)
- Nagy hal (Blu-ray)
- Mona Lisa mosolya (Blu-ray)
- Monthy Python - Gyalog galopp (Blu-ray)
- Monthy Python - Brian élete (Blu-ray)
- Sirály (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)