Hirdetés

GameStar Filmajánló - Hogyan rohanj a veszTEDbe és Fehér Isten

|

A nagy nyári blockbusterek időszaka még nem érkezett el, de három új film azért így is akad. Az egyiknek soha többé nem írjuk le a magyar címét.

Hirdetés

Miközben a fél világ az E3-ra figyel, addig a másik fele többek között az Ant-Man új rendezőjéről, a Daredevil sorozat főellenségéről, a Szellemirtók 3-ról és a Tűzgyűrű 2-ről olvas…

…valamint megtekinti a Dumb és Dumber folytatásának (a magyar cím Dumb és Dumber kettyó) első trailerét, amely van annyira őrült, hogy felér az elődhöz, a főszereplő (Jim Carrey és Jeff Daniels) ismét a régiek, minden értelemben:

Ha már kellő mértékben lesokkolt titeket a fenti előzetes, akkor a Family Guy készítőjének újdonságával folytatjuk a sort. Következzenek a heti filmpremierek.

A Million Ways to Die in the West:

Megjelent a film, amelynek már számos alkalommal nem voltunk hajlandóak leírni a magyar címét, ezért most sem tesszük (na jó, a fenti címben a Google kedvéért, de azóta is tikkel a szemünk). A Family Guy sorozat és Ted atyja, Seth MacFarlane ezúttal egy vadnyugati vígjátékban alkalmazza olykor alpári, mégis gyakran betaláló humorát, amelynek nem csak a rendezését, de a főszerepét is saját maga vállalta. Egy gyáva birkatenyésztő képében szeret bele egy veszélyes bandita (Liam Neeson) feleségébe (Charlize Theron), ami nem éppen egy életbiztosítás, ráadásul a vadnyugat minden centimétere halálos. Bár az első kritikák alapján A Million Ways to Die in the West nem éri el a Family Guy és a Ted minőségét (ami azért rossz ómen, mert a Ted sem érte el a Family Guy minőségét), mégis rengeteget lehet rajta röhögni és egy forró nyári napon, a hűs moziban ez tűnik a legjobb időtöltésnek.

(Érdekesség: a komédiát jól megtűzdelték cameókkal, érdemes figyelni.)

Fehér Isten:

Végre nem habkönnyű vígjátékokról vagy szánalmas próbálkozásokról írhatunk magyar filmes viszonylatban, hanem egy olyan darabról, amit külföldön is folyamatosan, többnyire pozitív jelleggel emleget a sajtó. Mundruczó Kornél következő projektje, a Fehér Isten azzal kezdte pályafutását, hogy díjjal és hatalmas tapssal távozott Cannes-ból, majd kiderült, hogy számos területen forgalmazzák majd. A dráma hőse egy 13 éves kislány (Psotta Zsófia), Lili, akinek keverék kutyája az utcára kerül édesapja miatt. A Hagen nevű kutyus ezek után megjárja az utcákat, a kutyaviadalokat, a sintértelepet és túlél mindent, hogy azután „összeszedve” hasonló sorsra jutott társait több mint kétszázan ellepjék Budapestet és bosszút álljanak. Sok felhasználó a világhálón viccesen úgy fogalmazott, hogy a Fehér Isten a magyarok Majmok bolygója és ez olyan szépen megfogalmazott hasonlat, hogy nem is nagyon kötnénk bele, viszont a kivitelezés vicc nélkül pazarul sikerült és az ifjúsági filmek jellemzői mellé becsatlakozik némi mögöttes tartalom is. Megtekintése ajánlott.

(Érdekesség: Kétszáz, többnyire menhelyekből származó betanított kutyával zajlott a forgatás és a munkálatok végeztével az ebek nagy része otthonra is talált. A megmaradt színészeket bárki hazaviheti.)

Vivian Maier nyomában (Finding Vivian Maier):

A nagy művészek közül sokak alkotásait csak akkor becsülte meg a közvélemény, mikor már nem éltek és ilyen volt Vivian Maier, egy tehetséges amerikai dada is, aki a gyermekekre való felügyelet mellett fotókkal örökítette meg a 20. század végét. Több ezer remekművet készített, amelyek negatívjait egy fiatal amerikai történész talált meg 2007-ben Chicago városában. A fotókat előhívva rögtön tudta, hogy kincseket talált, majd kiadott belőlük 2011-ben egy válogatást és a világ műgyűjtői kiállítói és a kortársak elismeréssel adóztak az ismeretlen művész, az akkorra már halott Vivian Maier munkái előtt. Hogy jobban megismerhessük ki is volt ő, a már említett történész, John Maloof dokumentumfilmet készített róla.

(Érdekesség: Vivian az ötvenes évektől a kilencvenes évekig fényképezett, több mint 100 ezer negatívja maradt fenn.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

-    Nyárutó (DVD, Blu-ray)
-    Műkincs hajsza (DVD)
-    A nő (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)