Hirdetés

GameStar Filmajánló - Így neveld a sárkányodat 3, Dermesztő hajsza, Zöld könyv, Alelnök

|

Az Oscar-esélyes filmek közül kettő is bemutatkozik, Hablaty és Fogatlan visszatérnek, Liam Neeson pedig újfent igazságot szolgáltat. Izgalmas a heti filmfelhozatal.

Hirdetés

Meglepő dolgok történtek mostanság Hollywoodban. A Deadpool írói otthagyták a Karib-tenger kalózai rebootot, Chris Pratt szerint el fogjuk dobni az agyunkat a Jurassic World 3 láttán, James Cameron elmondta a véleményét az Aquamanről,  megérkezett a The Umbrella Academy első évada, és Chris Hemsworth alakítja majd Hulk Hogant az életrajzi filmjében. 

Hirdetés

A kiemelt előzetesünk ezúttal a Zac Efron főszereplésével készült Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile) című életrajzi filmből ad ízelítőt, amelynek középpontjában a sorozatgyilkos Ted Bundy áll. Nézzétek meg magyarul is a videót: 

 

A filmet május elejétől keressétek a mozikban, az alábbi premierek viszont már mától elérhetőek:

Így neveld a sárkányodat 3 (How to Train Your Dragon 3)

2010-ben ismerhettük meg a DreamWorks elmesélésében a vikingek és a sárkányok történetét, valamint Hablaty és Fogatlan barátságának szívmelengető kialakulását, azóta pedig a stúdió megajándékozott minket egy folytatással is, amely tartani tudta az előd színvonalát. A készítők - Dean DeBlois rendezővel az élen - fejében mindvégig egy trilógia lebegett, így megvalósították a harmadik részt is, hogy méltón zárhassák le hőseink történetét. A Puliwood kritikája szerint az érett koncepció ezúttal sem ment a humor és szerethetőség rovására, amit kiegészít John Powell fantasztikus zenéje és a látványvilág is, így mindenképpen ajánljuk. 

(Érdekes: Az Így neveled a sárkányodat a DreamWorks Animation első trilógiája, melynek mindhárom részét más filmstúdió forgalmazta - Paramount, 20th Century Fox, Universal.)

Dermesztő hajsza (Cold Pursuit)

"Ó, egy újabb Liam Neeson-féle akciófilm!" - sóhajthatnátok fel megkönnyebbülten vagy éppen fájdalmasan, azonban a Dermesztő hajszára már csak azért is érdemes odafigyelni, mert a 2014-es Az eltűnés sorrendjében című norvég film amerikai feldolgozásáról van szó, amelyért ugyanaz a rendező (Hans Petter Moland felel) felel, aki az eredetiért is. A sztori főszereplője egy coloradói sífaluban dolgozó hókotró-sofőr (Neeson) akinek a közösség elismeri munkáját, az élete csendes és boldog a családjával, azonban minden rémálommá válik, amikor a gyerekét meggyilkolja a helyi drogkartell. Nels pedig a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Akár kedvelitek az akciózó Neesont, akár nem, adjatok a filmnek egy esélyt. 

(Érdekes: Liam Neeson egy interjúban elmondta, hogy a Dermesztő hajsza lesz az utolsó akciófilmje.)

Zöld Könyv - Útmutató az élethez (Green Book)

A vígjátékokban jártas Peter Farrelly (Dumb és dumber, Én és én meg az Irén, Keres a nőt!) legújabb filmje valós eseményeken alapul és szakít az eddigiekkel, ugyanis nem egy könnyed komédiáról van szó. A történet középpontjában két férfi áll: az egyikőjük az "előbb üt, aztán kérdez" típusú Tony Lip, aki egy kis mellékes bevétel reményében a kormány mögé ül, a másik pedig egy tehetséges afroamerikai zongorista, Don Shirley  (Mahershala Ali), aki igénybe veszi a sofőr szolgálatait. A közös utazásaik során mindketten hatással vannak a másikra, de hogy mennyire és mi kerekedik ki kalandjaikból, azt a moziban kell kiderítenetek. A Puliwood szerint érdemes.

(Érdekes: A film egyik írója Tony Vallelonga fia, Nick, aki könnyen hozzáférhetett az apja által anyjának írt levelekhez, így ezek is szerves részét képezhették a történetnek.)

Alelnök (Vice)

Adam McKay (A nagy dobás, Pancser police) ismét egy stílusos, de megosztó dramedy-vel jelentkezett, amely a modern politika egyik legtitokzatosabb és legfontosabb szereplőjére, Dick Cheney-re (Christian Bale) fókuszál, aki kétkezi munkásból vált az Amerikai Egyesült Államok alelnökévé George W. Bush kormányzása alatt. A film azonban nem Cheney, hanem az őt alakító Bale miatt volt folyamatos szereplője a híreknek, elvégre a nagy átalakulóművész ezúttal sem kímélte a testét és sokat változott azért, hogy minél hitelesebben eljátszhassa a rábízott figurát. Jutalomjátékát olyan színészek egészítik ki, mint Steve Carell, Amy Adams és Sam Rockwell, már csak miattuk is megéri megnézni az Alelnököt, de társoldalunk ezt részletesebben is kifejti

(Érdekes: Ha szeretnél olvasni tíz érdekességet Christian Bale-ről, akkor errefelé megteheted.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Csillag születik (DVD, Blu-ray, 4K)
- Az a hülye szív (DVD)
- Látlak (DVD)
- Rocky (Blu-ray)
- Rocky 2. (Blu-ray)
- Rocky 3. (Blu-ray)
- Rocky 4. (Blu-ray)
- Rocky 5. (Blu-ray)
- Rocky Balboa (Blu-ray)
- Rocky - A teljes történet (Blu-ray)
- Egri csillagok (duplalemezes extra változat) (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)