Hirdetés

GameStar Filmajánló - Jupiter felemelkedése, Whiplash és Rendíthetetlen

|

Új filmmel jelentkeznek a Mátrix-trilógia rendezői, Angelina Joli ismét rendezett és végre mozikban is bemutatkozik az agyondicsért Whiplash.

Hirdetés

Zajlik az élet a filmvilágban is. Gondoltátok volna, hogy a Trónok harca sorozat előbb véget ér, mint a könyv? Láttátok már, hogy milyen Michael Fassbender Steve Jobsként? Tudtátok, hogy folytatódhat a John Wick?

És ez még csak pár érdekesség volt, miközben olyan előzetesek jöttek, mint a 13 részesre és R-kategóriásra tervezett Daredevil sorozat első látnivalója, amelynek jogai a közelmúltban visszaszálltak a Marvelre. A széria a kezdetektől mutatja be Matt Murdock (Charlie Cox) ügyvéd Daredevillé válását és a hős kiteljesedését, miközben olyan ellenségek bukkannak fel a színen, mint Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio). A legelső epizód április tizedikén debütál a Netflixen és akár 4K felbontásban is nézhető lesz. Ígéretes!

Mint ahogyan a heti felhozatal is az:

Jupiter felemelkedése 3D (Jupiter Ascending):

A Mátrix-trilógia és a Felhőatlasz után a Wachowski tesók ismét megdolgoztatják a látványbefogadó és feldolgozó szerveinket, ugyanis a 3D-ben is látható Jupiter felemelkedése igazi pornónak ígérkezik a sci-fi rajongók számára. A sztori például mindjárt egy érdekes feltevéssel indul, miszerint a Föld nem egy önálló bolygó, inkább csak egyfajta hűbérbirtok, amelynek örököse egy átlagos emberi életet élő lány, Jupiter Jones (Mila Kunis). Hétköznapi munkája azonban csak addig tart, amíg be nem toppan az örökségének hírét meghozó, genetikailag átalakított katona, Caine (Channing Tatum), aki a későbbiek folyamán megpróbálja megvédeni a Földre szintén szemet vető riválisoktól a hercegnőt. Mindebből olyan kaland és vizuális orgia kerekedik, amit látni kell és talán még Sean Bean sem halálozik el -bár utóbbira nem mernénk nagy pénzekben fogadni.

(Érdekesség: A mellékszerepek egyikében a legendás rendező, a Monthy Python-csoport tagja, Terry Gilliam látható.)

Rendíthetetlen (Unbroken):

Angelina Jolie újabb rendezése egy igaz történetet dolgoz fel (Laura Hillenbrand 2010-ben kiadott könyvén alapul), azonban A vér és méz földjén című alkotásával szemben ezúttal komoly stábot is talált a feladatra: a forgatókönyvet a Coen-testvérek körmölték, az operatőri feladatokat pedig az a Roger Deakins látta el, akinek filmográfiáján végigtekintve garantáltan leesik az állunk. A szintlépés azonban nem csak a kamera mögött, de előtte is látványos: a középpontban egy olimpikonból második világháborús hadifogollyá váló férfi, Louis Zamperini megpróbáltatásairól szól, aki egy repülőgép baleset következtében az óceánon sínylődött, majd japánok találtak rá, akik kegyetlenül megkínozták. Noha Jolie továbbra sem rendez hibátlanul, a Rendíthetetlen már igencsak a nézhető kategóriába tartozik és Zamperini hősi élete egyértelműen megérdemli a figyelmet.

(Érdekesség: Zamperini az 1936-os berlini olimpián az amerikai csapat legfiatalabb tagja volt. Bár nem nyert érmet, de 5000 méteren olyan kört futott, amelynek hatására Hitler azonnal meg akarta ismerni.)

Whiplash:

J.K. Simmons újfent ellopja a showt és remélhetőleg ezt még nagyon sokáig ismétli majd. A rövid idő alatt leforgatott Whiplashben egy megszállott edzőt kelt életre hatalmas elánnal, aki a világ legjobb dobosát keresi. Ekkor jön kapóra a Miles Teller előadásában prezentált Andrew Neyman, aki pont, hogy a világ legjobb dobosa akar lenni. Kettejük szenvedélye összeadódik, amely egyre szikrázóbb mester-tanítvány kapcsolattá alakul és pontosan ez a mesteri színészi játékkal kísért feszültség az, ami miatt a Whiplasht körbedicsérte a szakma, valamint Oscar-díjra jelölték több kategóriában is. Hatványozottan ajánljuk!

(Érdekesség: J.K. Simmons a szerepért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó 2015-ös Golden Globe-díjat.)

Csingiling és a Soharém legendája 3D (Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast):

Szinte még meg sem emésztették a szülők Csingiling korábbi meséjét, máris itt a következő, a Soharém legendája. Cukrozhatnánk itt a cukroznivalót napestig, de úgyis mindenki tisztában van vele, hogy egy Csingiling filmnek kik a célközönsége, ezért maradjunk csak annyiban, hogy a Soharém legendája újfent bebizonyítja a kicsiknek az örök igazságot: ne ítélj a külcsín alapján.

(Érdekesség: Az eredeti szinkronhangok között szerepel Lucy Liu, Rosario Dawson és az egykori Spice Girls egyik tagja, Mel B is.)

Második esély (En chance til):

Egy gyomrossal simán felérő, helyenként thrillerbe átcsapó dán dráma, amelyben a Trónok harca szépfiúját alakító Nikolaj Coster-Waldau egy rendőrpáros egyik tagjaként egy drogos pár ügyével foglalkozik, aminek hatására a feje tetejére áll az élete Susanne Bier izgalmas és fordulatos filmjében. A Második esély megérdemel egy esélyt.

(Érdekesség: Tudtad, hogy Nikolajnak van két lánya, de egyiküknek se engedi, hogy nézzék a Trónok harcát? Az okokat valószínűleg nem kell magyaráznunk.)

Esélylesők (Human Capital):

Egy baleset, de három karakter szemszögéből. Ki a tettes és mi vezetett idáig? Milyen kapcsolatban állnak az érintettek? Paolo Virzi (Toszkán szépség) családi drámája, az Esélylesők fokozatosan bontja ki előttünk a cselekményszálakat, míg a végkifejletben összerakunk minden darabkát és megismerjük a sztorit.

(Érdekesség: Az olaszok idén ezt indították az Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, de végül nem került be az öt jelölt közé.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Kamuzsaruk (DVD, Blu-ray)
- A séf (DVD)
- Szerelemre hangszerelve (DVD)
- Annabelle (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)