Hirdetés

GameStar Filmajánló - Kamatylista, Az elnök végveszélyben és A végzet ereklyéi - Csontváros

|

Aktuális filmajánlónkban a Fehér Ház ismét romokban hever és Woody Allen újra rendez, de nem maradunk tini vígjáték és fantasy nélkül sem.

Hirdetés

Az elmúlt hét legnagyobb filmes szenzációja egyértelműen az volt, hogy Ben Affleck lett az új Batman, amelynek hatására néhány fanatikus az amerikai elnöktől követelte, hogy tegyen valamit a döntés ellen. Megtudtuk azt is, hogy a Bosszúállók 2-ben akár több hős is elhalálozhat, sőt, az sem titok többé, hogy Joss Whedon rendező szerint pocsék lett A Birodalom visszavág befejezése.

Időközben Ridley Scott bemutatta A jogász (The Counselor) című thrillerjének legújabb előzetesét, amelyben egy jogász (milyen meglepő a cím után ez, egyébként Michael Fassbender alakítja) nem éppen törvényes keretek között kezd bizniszelni, amikor összeáll egy drogkereskedővel (Javier Bardem), hogy 20 milliós üzletet üssenek nyélbe, az irányítás azonban hamar kicsúszik a kezeik közül. Főbb szerepekben még Brad Pitt, John Leguizamo, Penélope Cruz, Cameron Diaz és Goran Visnjic, vagyis nem rossz a felhozatal. Külföldön október 25-én jelenik meg a film, a magyar dátumig viszont be kell érnünk az alábbi trailerrel: 

Október viszont még távol van, viszont ezen a héten négy filmet is bemutatnak a hazai mozik, segítünk választani:

Kamatylista (The To Do List):

A Kamatylista egy alapvetően szerethető karakterekkel teletűzdelt, a szüzesség elvesztéséről szóló film, de a forgatókönyvíró sokak szerint túl lőtt a célon a poénokkal, melyeknek nagy része ráadásul be sem talál. Pedig olyan szimpatikus színészekkel, mint Aubrey Plaza, Bill Hader vagy Clark Gregg, kellemes hangulattal és a kilencvenes évek elejét idéző zenei felhozatallal ez még akár jól is elsülhetett volna, így viszont inkább Aubrey Plaza korábbi filmjét, a Scott Pilgrim a világ ellent ajánljuk.

(Érdekesség: Clark Gregg új sorozata, az Agents of S.H.I.E.L.D. szeptember 24-én rajtol el az ABC műsorán, az első epizódot maga Joss Whedon, a Bosszúállók rendezője készítette.)

Az elnök végveszélyben (White House Down):

Joggal merül fel az átlagnézőben a kérdés, hogy miért kellene neki fél éven belül két Fehér Ház elleni támadással foglalkozó filmre is becsücsülnie? Persze nem kell, de lehet. Az egyik lehetséges válasz, hogy azért, mert a katasztrófafilmek nagymestere, Roland Emmerich is előállt a maga verziójával, Az elnök végveszélyben című akcióval, amely olyan színészeket vonultat fel a főbb szerepekben, mint Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal és James Woods. Mindezek után sejthető, hogy Emmerich mindent beleadott a Fehér Ház leamortizálásába és az első vélemények alapján valamivel jobbat tett le az asztalra, mint az áprilisi Támadás a Fehér Ház ellen című akció volt. Látványos, tipikus könnyed mozi, hétvégére jó lesz.

(Érdekesség: Jamie Foxx következő filmje A csodálatos Pókember 2 lesz, amelyben a hálószövögető egyik legnagyobb ellenfele, Electro lesz.)

A végzet ereklyéi – Csontváros (The Mortal Instruments: City of Bones):

A végzet ereklyéi – Csontváros nem meglepő módon pár szóval leírható: egy olyan tipikusan tini filmekből összeollózott, sablonokkal és közhelyekkel élő fantasy alkotás, amely Jonathan Rhys Meyers szereplése ellenére sem vehető komolyan igazán. Harald Zwart (A karate kölyök) rendezése vélhetően nem lesz kasszarobbantó, de a könyvváltozat rengeteg rajongóval rendelkezik, tehát megtalálja a maga közönségét. Aki ide sorolja magát, annak egészen biztos, hogy megvan a programja a hétvégén.

(Érdekesség: A főszereplő, Lily Collins nem más, mint a Genesis legendás énekesének, Phil Collinsnak lánya.)

Blue Jasmine:

Woody Allen minden évben jelentkezik legalább egy filmmel, amelyek változó minőségűek, de legalább valódi emberekről szólnak valódi konfliktusokkal és nem a látványra, hanem a színészi alakításokra építenek (furcsa is lenne egy Transformers Woody Allen rendezésében). Az idei mű, a Blue Jasmine többek szerint Oscar-esélyes, elsősorban a főszereplőnő, Cate Blanchett hiteles és elbűvölő alakítása miatt, akinek karaktere egyik napról a másikra a gazdagságból a szegénységbe süllyed. Bár jellemfejlődésre ne nagyon számítsunk, Blanchett profizmusa, a mellékszereplők (Alec Baldwin, Sally Hawkins és Peter Sarsgaard) és pár remekül megírt humoros dialógus mégis elviszik a hátán a filmet. 

(Érdekesség: a szeptember 5-én kezdődő torontói filmfesztiválon mutatják be John Turturro Fading Gigolo című filmjét, amelyben Woody Allen egy stricit alakít.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)