Hirdetés

GameStar Filmajánló - Kong: Koponya-sziget, A fehér király és Rock csont

|

Újfent megismerhetjük a hatalmas King Kong eredettörténetét, de aki esetleg unja már a CGI-banánt, az beülhet Dragomán György könyvének adaptációjára, egy rockra koncentráló animációs filmre és egy romantikus drámára is Gemma Arterton főszereplésével.

Hirdetés

Hollywoodban ismét zajlott az élet. Megcsodálhattuk, hogyan készültek a Doctor Strange vizuális effektjei, rendezőt kapott a Bloodshot adaptáció, Xavier és Magneto kikerül az X-Men filmek fókuszából, Margot Robbie lesz a következő Robin Hood főszereplője, befutottak a Thor: Ragnarok legelső fotói és a Wonder Woman rendezője beszélt a film hangulatáról.

Ha valaki szerette A holnap határát, annak valószínűleg tetszeni fog a Geostorm című katasztrófafilm első trailere is, ugyanis Gerard Butler világmegmentése olybá tűnik, mintha csak Roland Emmerich világpusztításának szellemi örököse lenne, pedig nem az: 

Katasztrófa ezen a héten is lehet számítani, méghozzá óriásmajom méretűre: 

Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island)

A király visszatér, de az óriásgorilla ezúttal nem amortizálja le New Yorkot egy szőke szépség miatt, hanem pofás lényekkel vív meg a dzsungelben, miközben emberek rohangálnak körülötte a vietnami háború közepén. A látványos harchoz Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson és John C. Reilly asszisztál, miközben előkészítik a közös bunyót Godzillával is. Látványos, szórakoztató, könnyed falat, amely jól csúszik le kólával, de ha biztosra akartok menni, akkor olvassátok el a Puliwood kritikáját

(Érdekesség: Kong itt közel száz méter magas, míg Peter Jackson filmjében "mindössze" 25 méteres volt.)

A fehér király (The White King)

Ritka az olyan, amikor magyar író könyvéből készítenek külföldiek produkciót, de most éppen megnézhetünk egyet. Dragomán György azonos című regényének átdolgozásában bepillantást nyerhetünk egy kisfiú szemén keresztül egy diktatórikus rendszer mindennapjaiba. Az erős történetet olyan ismert színészekkel egészítették ki, mint Jonathan Pryce, Olivia Williams és Ólafur Darri Ólafsson, így egy próbát megérhet a film. 

(Érdekesség: A film alapjául szolgáló regényt több mint 30 nyelvre fordították le.)

A szerelem története (The History of Love)

Nem csak a szerelem, hanem egy könyv is össze tudja hozni az embereket, pláne ha az utóbbi éppen az előzőről szól. Egy idős férfi éppen a sohasem látott fiához próbál közelebb kerülni, és egy lány az anyja magányára próbál gyógyírt lelni a regény által. Gemma Arterton és a többiek mindent megtesznek, de A szerelem története nem lett túl acélos, így inkább DVD-n javallott, ha felkeltette az érdeklődést, mert a maga módján szórakoztató. 

(Érdekesség: A film terve már 2005-ben felmerült, a Warner Bros. akkor Alfonso Cuarónt szemelte ki a rendezésre.)

Rock csont (Rock Dog)

Ha március, akkor kötelező jelleggel szerepel a felhozatalban egy mese is. Egy tibeti masztiff, miután az ölébe hull egy rádió, elhatározza, hogy útra kel és rocksztár lesz, ami viszont nem várt események láncolatát indítja el. Csak a szokásos játékos csacskaság némi életigazsággal, semmi komoly, de ha netalántán valaki eredeti nyelven nézné, akkor olyan szinkronhangokkal kényeztetheti a fülét, mint J.K. Simmons, Matt Dillon és Luke Wilson.

(Érdekesség: Zheng Jun, a film alapjául szolgáló képregény szerzője Kína egyik első rocksztárja volt a kilencvenes években.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)