Hirdetés

GameStar Filmajánló - Mad Max: A harag útja és Tökéletes hang 2

|

Komolyabb és könnyedebb filmekből is több kerül a héten a mozikba, és bár mindenki a Mad Max: A harag útjára kíváncsi, a többi premier között is találhatunk érdekes darabokat.

Hirdetés

Még alig hevertük ki a Bosszúállók 2-t, máris jött az új Torrente film, de a héten sem lassítunk. Persze a premierek mellett a filmes hírek terén is volt bőven mozgolódás, például megtudtuk, hogy Dwayne Johnsont is láthatjuk majd a Halálos iramban 8 szereplői között, Chris Pratt viszont lehet, hogy nem lesz Indiana Jones. Zajlott az élet a szuperhősök körül is, megnézhettünk pár képet a készülő Amerika Kapitányról, aminél talán kevésbé volt biztató a Supergirls sorozat első ízelítője.

Új traileren láthattuk emellett a Steve Jobs-ról készülő életrajzi filmet, az Adam Sandler és a retró videojátékok találkozását, a Pixelt, ahogy beköszöntek a Minyonok, és az Útvesztő folytatása is. De térjünk is rá, amire mindenki régóta várt, nézzük a heti premiereket.

Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road):

Ha másért nem, csupán a legendás elődök miatt is elképesztőek voltak az elvárások a Mad Max új részével kapcsolatban, A harag útja viszont egyáltalán nem okoz csalódást, sőt. Szerencsére az elképesztő tempóval pörgő akciójelenetek mellett a film kerete is kiválóan sikerült, bár a karakterek kicsit sarkítottak, egyikük sem unalmas, vagy sablonos. George Miller megmutatta, milyen is egy Mad Max film, ha semmilyen megkötés nem hátráltatja, hogy kiteljesítse poszt-apokaliptikus látomását, amit egy elég sejtelmesen elnevezett folytatásban még egyszer átélhetünk majd.

Tökéletes Hang 2 (Pitch Perfect 2):

A Mad Maxnél százszor könnyedebb szórakozást ígér a Tökéletes Hang 2, ami meglepő módon Amerikában le is győzte a másik nagy, a héten debütáló címet. A zenés részekkel bőven megszórt (elvégre egy csapat énekesnő történetéről van szó) sztoriban nem bonyolítják túl a dolgokat, az első részben már befutott csapat, a Barden Bellák a film elején csúfosan leég, majd egy verseny során újra fel kell kapaszkodniuk a csúcsra. Mindezt persze kiválóan időzített poénokkal megfűszerezve kapjuk, nehogy belefulladjunk a cukormázba. És bár sokan azt hitték, hogy már a második epizód is kicsit felesleges, a készítők nem így gondolták, már azt is tudjuk, hogy a csapat egy harmadik filmre is összeáll, ami nem nagy meglepetés, a kiváló bevételt látva.

Hölgy aranyban (Woman In Gold):

Ismét a komolyság-skála túloldalára ugrunk a Hölgy aranyban című drámával, ami egy idős hölgy (akit egyébként Hellen Mirren alakít), és egy fiatal ügyvéd dinamikáján alapszik. A főszereplő, Maria Altmann évtizedekkel később próbál meg visszaszerezni egy Klimt-festményt, ami a nagynénjét ábrázolja, és a családjának akkor kellett hátrahagynia Bécsben, amikor a náci megszállók elől menekültek. Mirren és Ryan Reynolds mellett olyan ismert színészeket is viszontláthatunk a filmben, mint Katie Holmes, Charles Dance, vagy Daniel Brühl, és bár a Hölgy Aranyban nem bővelkedik a klasszikus értelemben vett akcióban, így is elég izgalmasnak tűnik.

Rekviem egy macskáért (Murder of a Cat):

És hogy a sormintát lezárjuk, a heti utolsó premier (legalábbis itthon, az amerikai bemutató tavaly decemberben volt) szintén egy kevésbé komolyan vehető vígjáték. A Rekviem egy macskáért története szerint Clinton macskáját valaki megöli, a srác pedig megpróbálja kideríteni, ki a felelős Harcos csúfos végéért. Eközben kiderül, hogy egy környékbeli lány is saját macskájaként tartotta az állatot, így együtt kezdenek neki a nyomozásnak, ami persze minden hasonló történet paródiája, mintsem egy komoly történet.

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Birdman avagy (a mellőzés meglepő ereje) (Blu-ray)

- Annie (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)