Hirdetés

GameStar Filmajánló - Marvel Kapitány, Most van most, Guerilla

|

Megérkezett a Marvel új filmje, a Marvel Kapitány, amely nem sok teret hagyott a többi premiernek, de azért két magyar alkotás befért mellé.

Hirdetés

Bár a hangsúly jelenleg úgyis a Bosszúállók: Végjátékot felvezető Marvel Kapitányon van, azért érdemes odafigyelni az elmúlt hét hírtermésére is. Lenyűgöző rajongói előzetest kapott a teljes Star Wars saga, Ikrek-szerű vígjátékot készít a Trópusi vihar írója, a Shop-Stop egyik ikonikus arca is visszatér a Jay és Néma Bob rebootban, egy évet csúszik a Sherlock Holmes 3. bemutatója. A Puliwood véleménycikket írt a Spielberg-Netflix "háborúról", olvassátok el azt is.

Hirdetés

A Trónok harca 8. évadának első előzetesét már bizonyára mindenki látta, viszont közben megérkezett a DC Moziverzum eddigi legszórakoztatóbb felvonásának ígérkező Shazam! teljes trailere is, amelyben Zachary Levi egy vicces és erős szuperhőst ígér egy hozzá passzoló szupergonosszal: 

Addig is, míg Shazam! megkezdi a hősködését, figyeljünk oda egy másik szuperhősre: 

Marvel Kapitány (Captain Marvel)

Végre mozikba került a Bosszúállók: Végjátékot megelőző film, amelyből megismerhetjük a Marvel egyik legerősebb szuperhősét, Marvel Kapitányt (Brie Larson), aki remélhetőleg segít majd szétrúgni Thanos lila hátsóját. Önálló filmje nem egy klasszikus értelemben vett eredettörténet, viszont a '90-es években játszódik, így felbukkan benne a fiatal Nick Fury (Samuel L. Jackson) és Phil Coulson (Clark Gregg) is. A kritikák szerint a Marvel Kapitány nem lett hibátlan, de ha a mi véleményünkre hallgattok, akkor érdemes megnéznetek (plusz maradjatok bent a stáblista alatt, lesz két plusz jelenet!). 

(Érdekesség: Csekkoltátok már a film honlapját? Érdemes, mert a 90-es évekbe repít vissza.)

Most van most

Egy magyar road movie Szajki Péter (Intim fejlövés, Nejem, nőm, csajom) rendezésében, amelyben egy lány (Tompos Kátya) az elköteleződéstől való félelem miatt megszökik az esküvőjéről egy szabadnapos taxis (Mohai Tamás) segítségével. Egyetlen nap alatt körbeutazzák Budapestet és eljutnak a Balaton-felvidékre is, elmennek mindenkihez a lány múltjából, akik helyette döntöttek az életében. A Most van most egy hazai dramedy annak minden előnyével és hátrányával együtt, olyan színészekkel a mellékszerepekben, mint Scherer Péter, Lovas Rozi és László Zsolt. 

(Érdekesség: Ez Szajki Péter rendező harmadik nagyjátékfilmje.)

Guerilla

Az eddig leginkább rövidfilmjeiről ismert Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla a '48-as szabadságharccal, valamint annak utóhatásaival foglalkozik: Az egyik főhős Barnabás, aki az öccse helyett vonult be a seregbe, a szabadságharcot követően elindul megkeresni fivérét, hogy hazavigye. Barnabás ekkor szembesül igazán szemtől-szemben a harcok okozta szörnyűségekkel és újraértékelődnek benne a bátorságról, felelősségről alkotott fogalmai. Ha érdekel titeket a téma, akkor tegyetek egy próbát a Guerillával. 

(Érdekesség: A film vágója az Duszka Péter Gábor, aki a diák-Oscar-díjas Ostrom című rövidfilmet is vágta.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Bohém rapszódia (DVD, Blu-ray)
- A gyűlölet, amit adtál (DVD, Blu-ray)
- A férfi mögött (DVD, Blu-ray)
- A bűnös (DVD)
- Overlord (DVD)
- Erin Brockovich, zűrös természet (Blu-ray)
- Álljon meg a nászmenet! (Blu-ray)
- Hajsza a föld alatt (Blu-ray)
- Ne szórakozz Zohannal! (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)