Hirdetés

GameStar Filmajánló - Meg: Az őscápa és Sötét elmék

|

Jason Statham cápával küzd, de a Meg: Az őscápa mellett a mozikba kerül egy young-adult thrilller és egy megtörtént sztorit elmesélő dráma is.

Hirdetés

Ha azt mondjuk, hogy csupa meglepő hírt kaptunk az elmúlt hét során, akkor még finoman fejeztük ki magunkat. Önálló filmet kaphat Supergirl, Jon Favreau Star Wars sorozata észvesztő költségvetéssel dolgozhat, két jól ismert karakter is lesz a Pókember: Hazatérés 2-ben és életveszélyes sártengerből mentették ki Jackie Chant és csapatát. Ha szeretnétek kicsit jobban megismerkedni a forgatókönyvírók világával, akkor ajánljuk a Puliwood cikkét, amelyből kiderül, hogyan lehet eladni egy sztorit egy mondatban. 

Hirdetés

Megérkezett a Saul fiát is rendező Nemes Jeles László új filmjének első komolyabb kedvcsinálója, a Napszállta pedig nagyon hangulatosnak tűnik a látottak alapján. Nézzétek meg ti is: 

Az I. világháború idején játszódó drámát a Velencei Filmfesztiválon is bemutatják még premier előtt, de heti kiemelt premierünket, a Meget inkább a mozikban keressétek. 

Meg - Az őscápa (The Meg)

A Háborgó mélység és a Cápa igazi klasszikusnak számítanak a műfajban, de a cápás filmek rajongóinak az elmúlt években be kellett érnie olyan Zs-kategóriás darabokkal, mint a Sharknado. A Warner Bros. piaci rést észlelt és azonnal igyekezett betömni azt egy nagy költségvetésű látványfilmmel, amelyet John Turteltaubra (A nemzet aranya, A varázslótanonc) bízott, míg húzónévnek Jason Stathamet tette meg. Az akciósztár már többször is bizonyította, hogy a verekedés mellett rendkívül jól áll neki az önreflexív humor, így valami hasonlót vártunk tőle a Megben is, ám a kritikák alapján a végeredmény felemásra sikerült. Mindenesetre ha a kánikulában vágytok a hűs és veszélyes tengerre és Statham homlokának megnyugtató csillogására, akkor tegyetek vele egy próbát. 

(Érdekesség: Ruby Rose számára kis híján tragikus fordulatot vett a forgatás, ugyanis majdnem megfulladt az egyik jelenet felvételekor.)

Sötét elmék (The Darkest Minds)

Alexandra Bracken azonos című sikerkönyvének filmváltozatát a Stranger Things és az Érkezés producereitől kapjuk meg, de a kritikusok véleménye alapján a Sötét elmék inkább egyfajta mix lett, mintha egy young-adult klisékkel dolgozó gép megpróbálta volna összerakni a legtöbb közhelyet tartalmazó forgatókönyvet, majd megfűszerezte volna olyan jól csengő nevekkel, mint Mandy Moore, Amandla Stenberg és Gwendoline Christie. Csak akkor ajánljuk, ha mindenképpen kíváncsiak vagytok az adaptációra. 

(Érdekesség: Liam Stewart szerepére a könyv rajongói Lucas Tillt vagy Collin Fordot szerették volna.)

A kíméletlen (A Prayer Before Dawn) 

Billy Moore Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl, megpróbáltatásaiból bestseller íródott, a regényt pedig most feldolgozta egy angol, amerikai és francia koprodukcióban készült dráma, A kíméletlen, amelynek főszerepére a Birmingham bandája sorozat és a Green Room színészét, Joe Cole-t nyerték meg. 

(Érdekesség: A rabokat thai börtönök egykori elítéltjei alakítják.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Rampage: Tombolás (DVD, Blu-ray, 4K UHD)
- Tűzgyűrű: Lázadás (DVD, Blu-ray)
- Mária Magdolna (DVD, Blu-ray)
- Szellemek háza (DVD, Blu-ray)
- Zoolander No. 2. (DVD, Blu-ray)
- Renegátok (DVD)
- A gyilkosság filozófiája (DVD, Blu-ray)
- Tigris és sárkány (4K UHD)
- A Pogány Madonna (DVD)
- Egy erkölcsös éjszaka (DVD)
- Megáll az idő (DVD)
- Fedőneve: Donnie Brasco (DVD)
- Eldorádó (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)