Hirdetés

GameStar Filmajánló - Megdönteni Hajnal Tímeát, Végtelen szerelem és Justin Bieber - Believe

|

A heti filmtermés elsősorban a szerelmeseknek és a Justin Bieber rajongóknak kedvez (elvégre Valentin-nap lesz). Pároknak és magányosaknak egyaránt ajánljuk a hét új filmjeit.

Hirdetés

Bár a hollywoodi producerek már így is a luxushajójukon számolgatják a pénzüket a legdrágább italokat vedelve, azért a rebootokat és folytatásokat gyártó gépezet tovább dolgozik. Ennek folyamán kiderült, hogy rebootolják a Szállítót, a Doktor Szöszi rendezője készítheti el a Feláldozhatók női változatát és szó esett az Uncharted adaptációról és a Rabbids moziról is.

Meglepő, de nem ezekhez kapcsolódik a hét legmegrázóbb híre, ugyanis az Asylum nyomdokaiban járó Epic Pictures zombi hódokkal akarja meglovagolni az élőhalottakat övező népszerűséget. Ebből a „remekműből” kaptunk a közelmúltban egy kizárólag felnőtteknek szánt trailert, ami valóban olyan elvetemült, hogy erős idegzet és szélsőséges humorérzék kell hozzá. Meg egy baráti társaság…

Az extrém megpróbáltatások után evezzünk kicsit nyugodtabb vizekre, hiszen a héten négy olyan film is a mozikba kerül, amelyeknek – HP legnagyobb bánatára - semmi köze nincs a zombikhoz:

Megdönteni Hajnal Tímeát:
 

Az utóbbi idők magyar vígjátékai vagy rossz oldalról közelítették meg a zsánert, vagy nem volt bennük annyi kraft, hogy élvezhetőek legyenek. A Megdönteni Hajnal Tímeát című „rom-kom” sem váltja meg a világot, de legalább nem próbál meg minket átverni és másnak látszani, mint ami, hiszen világos, hogy a műfaj jobban sikerült külföldi alkotásaiból merít. Persze a jól összeválogatott szereplőgárda (Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon), a be-betaláló poénok és az erőtlen, de működő sztori (amiről az alábbi trailer mindent elárul) miatt hajlandóak vagyunk neki elnézni, ráadásul minden hiányossága ellenére is leköti a nézőt egy könnyed másfél óra erejéig. Az pedig pont elég.

(Érdekesség: Simon Kornél feleségét bizonyára mindenki ismeri - ő Gryllus Dorka, akivel még 2010-ben szerettek egymásba.)

Justin Bieber – Believe (Justin Bieber’s Believe):
 

Napjaink egyik megkerülhetetlen jelensége Justin Bieber, akár tetszik, akár nem.. Mindenkinek van róla véleménye, de úgyis akkora rajongótábora van, hogy valószínűleg nem oszt, nem szoroz a hozzáállásunk. Ellenben a Bieber harmadik stúdiólemezének (Believe) koncertfelvételeiből összevágott film a hazai mozikban is látható lesz, amit jó barátja és egyben turnéigazgatója, a G.I. Joe – Megtorlás és Step Up filmeket rendező Jon M. Chu készített. A megtekintést kizárólag rajongóknak ajánljuk, bár ennél feleslegesebb felhívást még talán nem is tettünk közzé.

(Érdekesség: Justin Biebert egy alkalommal szitává lőtték, illetve az általa alakított gonosz karakterrel végeztek a rendőrök CSI: A helyszínelők című sorozat egyik epizódjában. Sokan szentélyt építettek ennek a jelenetnek.)

Téli mese (Winter’s Tale):
 

Direkt hagytuk a végére a kimondottan a Valentin-nap alkalmából mozikba kerülő alkotásokat, amelyekből rögtön kettő is van. Az egyik a Colin Farrell (és Russell Crowe) nevével fémjelzett Téli mese, amelyben egyfajta modern tündérmesét ismerhetünk meg. A rendezést az eddig forgatókönyvíróként tevékenykedő Akiva Goldsmanre bízták, aki egy alternatív New Yorkban játszódó romantikus sztorit képzelt el. Hősünk (Farrell) egy jóravaló betörő, aki házról-házra járva egy nap rábukkan egy gyönyörű lányra. A férfi rögtön beleszeret a szépségbe, azonban kiderül, hogy a hölgy haldoklik. Vajon ez a különleges világ és a szerelem ezt az akadályt is legyőzi? Aki kedveli az ilyesfajta filmeket, az üljön be rá a moziba, nem hibázhat vele.

(Érdekesség: Egy ideig azt pletykálták, hogy Colin Farrell is benne lesz a Warcraft filmben, még a forgatókönyvet is olvasta, azonban hivatalosan még nem csatlakozott a szereplőgárdához.)

Végtelen szerelem (Endless Love):
 

A Végtelen szerelem című romantikus film lényegében egy újabb modern Rómeó és Júlia történet, egyben egy 1981-es klasszikus remake-je, amelyben két fiatal (Alex Pettyfer és Gabriella Wilde) egymásra talál, azonban szerelmüket nem nézik jó szemmel a szülők, ezért megpróbálják őket elválasztani. Kezdetben úgy tűnik, hogy elszakíthatatlanok egymástól, azonban mikor kiderül néhány sötétebb titok a múltból és az élet sem kíméli őket, meginogni látszik a kapcsolatuk. Tipikus szerelmes film azoknak, akik egyszerűen akarják letudni a Valentin-nappal járó, általuk fölöslegesnek gondolt felhajtást.

(Érdekesség: A film egyik főszereplője, Alex Pettyfer azt nyilatkozta, hogy a pikáns jelenetek ellenére nem a szexről szól a Végtelen szerelem, hanem arról, hogy a szeretet mindent legyőz. Majd felöltözött...)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Vakszerencse (DVD, Blu-ray)
- Diana (DVD)
- Fogságban (DVD)
- Időről időre (DVD, Blu-ray)
- Robotzsaru (1987-es) (Blu-ray)
- A bűn éjszakája (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)