Hirdetés

GameStar Filmajánló - BlacKkKlansman, Napszállta, Peppermint és Apróláb

|

Széles és változatos felhozatal vár azokra, akik a hétvégén mozizni szeretnének, ugyanis nyolc vadonatúj filmmel bővült ma a kínálat. Segítünk választani.

Hirdetés

Mielőtt még rátérnénk a premierekre, vegyük át röviden az elmúlt hét történéseit. Kiderült, hogy jövőre jön a Kingsman 3, Kevin Feige fogja felügyelni az X-Men-filmeket is, megmagyarázták a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei előzetesének legnagyobb rejtélyét, lezajlott egy Csengetett, Mylord? közönségtalálkozó, és a Puliwood folytatta a forgatókönyvírással foglalkozó cikksorozatát, ezúttal a filmes gonoszokról értekezett. 

Hirdetés

Ha esetleg még nem kezdtétek volna el nézni a BoJack Horsemant, akkor mindenképpen adjatok neki egy esélyt, ahogyan az első Transformers spin-off, az Űrdongó is megérdemli a bizalmunkat, elvégre a Kubo és a varázshúrokat is elkészítő Travis Knight felelt a rendezését, a legújabb trailer alapján pedig jóval több lesz, mint egy agyatlan látványfilm: 

Persze erről még korai lenne nyilatkozni, hiszen csak december 20-án debütál, viszont az alábbi filmek már mától várnak mindenkit a mozikban.

Csuklyások - BlacKkKlansman (BlacKkKlansman)

Spike Lee (Malcolm X, Chi-Raq, Oldboy) legújabb filmje, a Csuklyások egy meglehetősen abszurd, ám valóban megtörtént esetet mesél el: egy afro-amerikai rendőr beépül a hírhedt Ku Klux Klánba. Ron Stallworth (John David Washington) felveszi a kapcsolatot a klán egyik tagjával telefonon, és társa, Flip Zimmerman (Adam Driver) segítségével csatlakozik a rasszista szervezethez. A BlacKkKlansman egyaránt tartalmaz humoros és megrázó pillanatokat is, így stílusát tekintve egy tipikus Spike Lee alkotást  kapunk. Ne hagyjátok ki. 

(Érdekesség: A film stáblistája alatt Prince egy korábban kiadatlan dala, a Mary, Don't You Weep csendül fel. )

Napszállta (Sunset)

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László a Saul fia után egy teljesen más témájú és hangulatú filmet készített. A Napszállta az 1910-es évek Budapestjében játszódik, a világháború kitörése előtti békés idők utolsó napjait élik az emberek, miközben egy árva lány (Jakab Juli) néhai szülei legendás kalapszalonjában próbál munkát találni, ám sötét titkokra bukkan. A film nehéz alkotás, megosztó is lett a kritikusok körében, de a Puliwood például remeknek tartja. Olvassátok el, hogy miért.

(Érdekesség: A filmet a Velencei Fesztivál versenyprogramjára is meghívták. Erre magyar filmmel legutóbb 24 évvel ezelőtt, 1994-ben került sor (Enyedi Ildikó: Bűvös vadász). A Napszállta a fesztivál díjátadó ünnepségének előestéjén elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját.)

Apróláb (Smallfoot)

A LEGO Batman filmet és a Gólyákat is jegyző Warner Animation Group ezúttal Nagylábról készített mesét, vagyis valójában azt mutatja meg, hogyan találkozik ez a faj először az apró lábú emberekkel. Erre a koncepcióra egy viccesnek és bájosnak szánt, az egész famíliát megcélzó és énekeket is tartalmazó animációs filmet húztak fel a készítők, aki pedig szereti az ilyeneket a gyerkőcökkel nézni, az az Aprólábbal sem tehet rossz lóra. 

(Érdekesség: A film Finally Free (Végre szabadnak lenni) című betétdalát az amerikai X-Faktorban felfedezett énekes, a One Direction egykori tagja, Niall Horan énekli.)

Peppermint: A bosszú angyala (Peppermint)

Ha a Luc Besson istállóhoz tartozó Pierre Morel semmi mást nem készít rendezőként élete hátralévő részében, az Elrabovla miatt akkor is hálásak leszünk neki. Morel azonban folyamatosan próbálkozik, most éppen Jennifer Garnerből szeretne (újra) akcióhőst csinálni, afféle egyszemélyes hadsereget, aki évekig képezi magát, hogy megbosszulhassa a családját. Noha a Peppermint nem fél véres lenni és megidézi a 90-es évek zsánerfilmjeit, mindezt sablonosan és logikai bakikkal teli teszi. Ha valakit ez nem riaszt el, lelke rajta. 

(Érdekesség: Pierre Morel rendező 10 évvel az Elrabolva után forgatott ismét akciófilmet.)

Volt egyszer egy téka

Idén január 31-én 22 év után végleg lehúzta a rolót az Odeon videotéka a budapesti Corvin moziban, ezzel pedig a VIII. kerület utolsó legendás art videotékája is bezárt. Ez remek alkalmat szolgáltatott arra, hogy néhány lelkes tékás és filmkedvelő emléket állítson az Odeonnak és a komplett VHS-korszaknak. Igazi nosztalgiatúra ez, amelyben olyan ismert arcok közreműködnek, mint Rudolf Péter, Hajós András, Simon Kornél, Mucsi Zoltán, Pálfi György és Gigor Attila. A dokumentumfilmből pedig nem hiányozhatnak az archív anyagok sem. 

(Érdekesség: A Volt egyszer egy téka premierjét a 15. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjának részeként tartották meg.)

Utoya, július 22. (Utøya 22. juli)

Ez a norvég dráma a 2011 júliusában megtörtént terrorcselekményt, az Utoya szigeten lezajlott tömegmészárlást dolgozza fel fiktív szereplőkkel, akik éppen táboroznak, mikor az oslói bombamerénylet híre eléri őket. Ekkor lövések dörrennek és az életükért kell menekülniük, hogy ne váljanak ők is áldozatokká. Az Utoya, július 22. valós időben, vágás nélkül mesél erről a szörnyű tragédiáról. 

(Érdekesség: Az esetből Paul Greengrass is készített filmet 22 July címmel.)

Horror Park (Hell Fest)

Gregory Plotkin (Parajelenségek: Szellemdimenzió) horrorja azt ígéri, amit a cím is sejtet: egy maszkos sorozatgyilkos Halloween idején saját játszóteret varázsol egy horror témájú vidámparkból és terrorizálni kezd egy baráti társaságot, miközben a többi vendég úgy hiszi, hogy mindez a műsor része. Plotkin olyan filmeken dolgozott még, mint a Tűnj el!, a Boldog halálnapot! és a Parajelenségek széria, így a műfaj kedvelői talán nem fognak (nagyot) csalódni.

(Érdekesség: A gyilkos maszkját a Tony Gardner vezetésével működő Alterian, Inc. tervezte, ugyanaz a cég, ami a Boldog halálnapot vagy a Sikoly gonosztevőinek maszkjait is megalkotta.)

Victor Crowley

Egy eredetileg 2017-ben megjelent slasher horrorról van szó, amely a Balta sorozatot folytatva a hírhedt gyilkost, Victor Crowley-t (Kane Hodder) állítja a középpontba Adam Green (A balta 1-2, Kihülve) rendezésében. Csak ha kibírhatatlan hiányotok van a zsánerből vagy szerettétek a Balta részeket, akkor nézzétek meg, másképp engedjétek el. 

(Érdekesség: A rendező a film Los Angeles-i premierjén elmondta, hogy barátja, a horror zsánerének egyik legjelentősebb alakja, Wes Craven halála inspirálta a horror elkészítését.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Solo: Egy Star Wars-történet (DVD, Blu-ray)
- Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk (UHD)
- Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk (UHD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)