Hirdetés

GameStar Filmajánló - Noé, Működik a kémia és Mr. Morgan utolsó szerelme

|

Heti filmajánló rovatunkban Russell Crowe Noénak áll, Sam Rockwell drogozik és Michael Caine még utoljára megtalálja a szerelmet.

Hirdetés

Kellemes időt mondanak a jósok hétvégére, miközben Hollywood felett egyre csak gyűlnek a nézők dühéből táplálkozó viharfelhők. A sebhelyesarcú remakelése,a Szellemirtók 3 huzavonája és az Átok rebootja után érthető is a harag, de szerencsére kaptunk jó híreket is. Készül például a Trónok harca film, a Splinter Cell mozi rendezőt kapott és Christian Bale lehet az új Steve Jobs. Utóbbit még emésztenünk kell.

Szerencsére Tom Cruise új sci-fije, A holnap határa már könnyebben fogyasztható, bár az időhurok téma alaposan bekavarhat még a sztoriba, amit egy idegen faj támadásával is megfűszereztek. Ha valaki esetleg nem kedveli Cruise filmjeit, most kaján vigyorral az arcán kattintson az alábbi videóra, hiszen a színész karaktere többször is elbukik a trailerben:

A holnap határa május végén kerül a hazai mozikba, addig viszont olyan alkotásokra csücsülhetünk be, mint például a most debütáló Noé és társai:

Noé (Noah):

Az egyedi látásmódú Darren Aronofsky-t sokan támadták a Noé tesztvetítését követően, mondván, hogy nem tartja tiszteletben a közismert bibliai történetet és a mögötte álló hitet, viszont legalább annyian vannak az ellentáborban is, akik szerint a megosztó rendező újfent kamatoztatta sajátos stílusát. Bármelyik álláspontot is képviseljük a megtekintést követően, amellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy Russell Crowe ismét egy legendás személyt alakít meggyőzően a Gladiátor és a Robin Hood filmek után, játékát pedig olyan színészek egészítik ki, mint Anthony Hopkins, Ray Winstone, Nick Nolte, Jennifer Connelly és Emma Watson. Noé és bárkájának történetét soha nem mutatták be még ekkora büdzséből (kb. 125-160 millió dollár), ráadásul mindezt Aronofsky módra, tehetséges szereplőkkel megbolondítva kapjuk. Egy jegyet feltétlenül megérdemel.

(Érdekesség: Az özönvíz megjelenítéséért az a vizuális effektekkel foglalkozó Industrial Light & Magic nevű cég felelt, akik már a Bosszúállók, a Sötétségben – Star Trek és a Tűzgyűrű filmek esetében is bizonyítottak.)

Működik a kémia (Better Living Through Chemistry):

Doug (Sam Rockwell) kisvárosi családos patikusként látszólag boldog életet él, ám egy nap beleszeret egy dúsgazdag férfi könnyűvérű feleségébe (Olivia Wilde) és borul minden: együtt fedezik fel a patika összes drogját. A látszattal ellentétben a Működik a kémia nem egy letargikus thriller, sokkal inkább egy poénokkal alaposan megtűzdelt dramedy, amelyben Doug karakterfejlődésére helyezték a hangsúlyt, miközben ott lebeg felette egy lehetséges gyilkosság kísértete. A film címét alapul véve „hősünk” (Rockwell) és újdonsült asszonykája (Wilde) között megfelelően működik a kémia (ahogyan többé-kevésbé a koncepció is), utóbbinak pedig olyan kisugárzása van, ami a férfi nézőket biztosan bevonzza majd a mozikba.

(Érdekesség: Olivia Wilde májusra várja első gyermekét barátjától, Jason Sudeikistől.)

Mr. Morgan utolsó szerelme (Mr. Morgan’s Last Love):

Michael Caine nyolcvan felett is korát meghazudtoló módon jár forgatásról-forgatásra, mégis egyre inkább megfigyelhető, hogy előszeretettel választ olyan témákat, ami az öregedéssel kapcsolatos, akárcsak a Harry Brown esetében. Nem véletlen hát, hogy új darabja, a Mr. Morgan utolsó szerelme azt az egyik örök bölcsességet helyezi középpontba, mely szerint soha nem lehetünk túl idősek a szerelemhez. Bár a megözvegyülő amerikai professzor párizsi története olykor szentimentális lehet, összességében mégis kedves és szívmelengető alkotás. Ráadásul Michael Caine van a főszerepben… kell ennél több indok?

(Érdekesség: A kétszeres Oscar-díjas színész tavaly életműdíjat kapott a Müncheni Filmfesztiválon, amelyre csak annyit reagált, hogy teljesen meglepte az elismerés, mivel nem is gondolta volna, hogy a németek ismerik őt.)

Szerelmem New York (Nous York):

 

Az Életrevalók rendezőjének húga, a színésznőként is tevékenykedő Géraldine Nakache egy francia vígjátékkal próbál meg bizonyítani, amely meglepő módon nem Párizsban, hanem New Yorkban játszódik. A Szerelmem New York a francia komédiák által kitaposott ösvényt követve könnyedén fogyasztható, mégis franciás bájjal készült, alkalmanként elgondolkodtató alkotás lett és egyben újabb példa arra, hogy a múlt elől nem lehet elfutni, még akkor sem, ha New Yorkról van szó. Randira tökéletes választás lehet, de a női társaságok is értékelni fogják.

(Érdekesség: Évente 250-nél is több filmet forgatnak a városban, ami azt jelenti, hogy a reklámokkal együtt összesen 40 ezer alkalommal futhatunk össze kamerákkal New Yorkban.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Az éhezők viadala: Futótűz (DVD, Blu-ray)
- Oldboy (DVD)
- Scooby-Doo! Rejtély a bajnokságon (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)