Hirdetés

GameStar Filmajánló - Páncélba zárt szellem és Hupikék törpikék: Az elveszett falu

|

Bár kapunk egy Hupikék törpikék mesét, valamint egy új Kristen Stewart és Jessica Chastain-drámát is, a legtöbben mégis Scarlett Johansson újdonságára, a Páncélba zárt szellemre lesznek kíváncsiak a heti filmfelhozatalból.

Hirdetés

Rebootolják a G.I. Joe franchise-t, Zack Snyder beszélt Superman jövőjéről és arról, hogy Cyborg sztorija az Igazság Ligája történetének lelke, R-kategóriás lehet a Venom és akár húsz évig is folytatódhat a The Walking Dead. Ha kíváncsiak vagytok még érdekességekre, ne hagyjátok ki a Puliwood két toplistáját sem: az egyik Hans Zimmer tíz legjobb zenéjére, a másik a Dragon Ball Z legjobb gonoszára fókuszál. 

Az elmúlt hét során csak úgy tobzódtunk az előzetesekben is, így rögtön hárommal is készültünk nektek. Az első az izgalmasnak ígérkező Igazság Ligája új, látványos trailere:

A második A galaxis őrzői 2. felvonásának szinkronos kedvcsinálója, ami így is halál laza:

A harmadik pedig a Luc Besson nevével fémjelzett Valerian és az ezer bolygó városának legfrissebb videója. Ez vagy olyan kultikus film lesz, mint Az ötödik elem, vagy olyan felemás próbálkozás, mint a Jupiter felemelkedése. 

A héten ugyan egyetlen DC vagy Marvel film sem mutatkozik be, de van nekünk helyette egy androidunk, pár törpünk és egy állatkertünk is: 

Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell)

Az 1995-ös kultklasszikus animét is utolérte a végzete egy remake formájában, amelyet a Hófehér és a vadász rendezője készített el az új kor gyermekeinek. Az Őrnagy névre keresztelt humán-kiborg hibrid (Scarlett Johansson) a 9-es Részleg nevezetű kommandós egység vezetője a távoli jövőben, azonban ő és osztaga egy olyan ellenféllel találják szembe magukat, amely úgy tűnik, meghaladja a képességeiket. Nincs ez másként a filmmel sem, amely képtelen volt megfelelni az elvárásoknak, legalábbis igencsak megosztóra sikerült: a Puliwood például azon az állásponton van, hogy vállalható, mégsem maradandó alkotás lett. 

(Érdekesség: Az első választott Margot Robbie lett volna a főszerepre.)

Hupikék törpikék: Az elveszett falu (Smurfs: The Lost Village)

A kicsiknek is lesz néznivaló erre a hétre. Aprajafalva lakói ismét visszatérnek a vásznakra, ám ezúttal már teljesen animált formában. A törpikék egy titokzatos térkép nyomán elindulnak a Tiltott Rengetegbe, ahol olyan felfedezésre jutnak, amely felbolygatja az addig ismert törpénelmet. Ha van gyerkőc a családban vagy csak imádtad az eredeti sorozatot, akkor egy esélyt megérdemel a Hupikék törpikék: Az elveszett falu

(Érdekesség: Ez Gordon Ramsay első olyan filmje, melyben nem önmagát alakítja.)

Menedék (The Zookeeper's Wife)

Jessica Chastain és az igaz történetek rajongói is megkapják a magukét a mozikban. Antonina és férje, Jan Zabinski a varsói állatkert gondozói 1939-ben. Azonban a háború szele ezt a helyet sem kíméli, ők pedig úgy döntenek, hogy az állatok mellett embereknek is menedéket nyújtanak az állatkertjükben, amely számos izgalmas pillanatot eredményez. Hogy milyen végeredménnyel, azt a Puliwood cikkében olvashatjátok el. 

(Érdekesség: A napjainkban is működő Varsói Állatkert 1928. március 11-én nyitotta ki kapuit, de gyökerei egészen a 17. századig datálhatóak.)

Az univerzum története (Voyage of Time: Life's Journey)

Akik vevők Terrence Malick filozofikus fejtegetéseire, azok most ebben a dokumentumfilmben tehetik meg. A rendező olyan kérdéseket tesz föl, hogy mi játszódhatott le világunk keletkezésekor és mi fog történni, ha majd mindez elpusztul. Ezt a tudomány és a hit szemüvegén keresztül mutatja be, ráadásul Brad Pitt és Cate Blanchett narrálásával. Kell ennél több indok Az univerzum történetének megtekintéséhez?

(Érdekesség: A film egyik jelenetét, amikor az ausztrál őslakók a sivatagban vadásznak, Terrence Malik még az 1970-es években rögzítette.)

A stylist (Personal Shopper)

Kristen Stewart az Alkonyat-filmek óta egyre komolyabb színésznővé érett, amelyet kisebb filmekben rendre bizonyít is. Ilyen Olivier Assayas új rendezése, A stylist is, amelyben Stewart egy Maureen nevű különös fiatal lányt játszik, aki Párizsban állítja össze hírességek ruhatárát. Eközben természetfeletti képességekkel is bír: szellemekkel lép kapcsolatba. Egy nap viszont egy ismeretlentől kap titokzatos üzeneteket, aki lehet, hogy a néhai testvére.

(Érdekesség: Kristen Stewart és a stáb negyvennyolc órával a 2015-ös párizsi terrortámadást követően hagyta el a várost.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Legendás állatok és megfigyelésük (DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray, 4K UHD Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)