Hirdetés

GameStar Filmajánló - Power Rangers, Brazilok és Vén rókák

|

Április első hetének filmfelhozatalában a Power Rangerek, a simlis öregek és a focizó magyarok uralják a terepet.

Hirdetés

A filmipar számára sem volt eseménytelen április eleje. A Pókember: Hazatérés például nem fog átmenni Vasember 4-be, megvan a kapocs az Alien: Covenant és a Prometheus között, Sylvester Stallone nem lesz többé feláldozható, Ian McKellen elárulta, hogy miért nem vállalta Dumbledore szerepét, és kiderült, hogy ősztől foroghat az Avatar 2

Eközben nem csak a Disney kapcsolt teljes gőzre (a jelenleg készülő élőszereplős adaptációikról a Puliwood cikkében olvashattok), de a Warner Bros. is és kiadta a Guy Ritchie vezényletével készült Arthur király: A kard legendája utolsó, látványos trailerét: 

A Charlie Hunnam-féle Arthur király hazai megjelenésére még egy hónapot várhatunk (május 11-ig), viszont van itt három filmünk, amik ma mutatkoznak be a mozikban:

Power Rangers

A 90'-es évek - mai szemmel nézve - nem feltétlenül jó ízlésről tanúskodó, vagy magvas gondolatokkal fűszerezett sorozata, a Power Rangers most vadonatúj köntösben elevenedik meg a filmvásznon. Egy csapat középiskolás egy büntetőmunka végzése közben különleges képességre tesz szert, és ezt a világ védelmére használják fel - elvégre jön az ördögi Rita Repulsa (Elizabeth Banks). A Power Rangers legújabb iterációja több negatív, mint pozitív kritikát kap, de aki egy Transformersre beül, az akár ezzel is tehet egy próbát. 

(Érdekesség: Bryan Cranston - aki Zordont alakítja a filmben - szinkronizálta Twin Mant és Snizzardot a Mighty Morphin Power Rangers-ben, 1993-ban.)

Vén rókák (Going in Styles)

Mindig örömteli, amikor veterán színészek kapják a főszerepet, akár egy könnyed vígjátékban is. Most 3 Oscar-díjas zseni, Michael Caine, Morgan Freeman és Alan Arkin áll bankrablónak, miután meglovasítják a nyugdíjalapjukat, a kamera mögött pedig nem más dolgozott, mint a Dokik című kultsorozat főszereplője, Zach Braff. Könnyed kis vígjáték abból a fajtából, amely nem marad sokáig emlékezetes, de amíg nézed, addig kellemes. 

(Érdekesség: A film az 1979-es Öreg rókák nem vén rókák című mozi remake-je, aminek George Burns, Art Carney és Lee Strasberg voltak a főszereplői.)

Brazilok

Hiába, na! Focinemzet vagyunk, vagy legalábbis szeretjük ezt hinni magunkról. Egy kis falu a bajnokságra készül a helyiekből verbuválódott csapattal, élükön a polgármesterrel. A kedélyeket azonban felborítja, amikor a helyi szegény gyerekekből - élükön egy a börtönből frissen szabadult aranylábúval és egy profin dekázó pappal - szintén neveznek. Az elsőfilmes M. Kiss Csaba rendezéséhez olyan színészek asszisztáltak, mint Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Schell Judit, Anger Zsolt, Epres Attila és Gryllus Dorka. 

(Érdekesség: Az egyik jelenetben közel 300 zeneileg képzetlen statiszta énekelt. A dolgot tovább nehezítette, hogy a stáb ekkor 38 fokos hőségben dolgozott.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Éjszakai ragadozók (DVD, Blu-ray)
- Sárkányszív 3. - A varázsló átka (DVD, Blu-ray)
- A forradalom napján (DVD)
- A Sólyom végveszélyben (Blu-ray)
- xXx - 15 éves jubileumi változat (Blu-ray)
- Halálos iramban 1-7. limitált, 2017-es fémdobozos változatok (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)