Hirdetés

GameStar Filmajánló - Ready Player One és Mária Magdolna

|

A heti filmajánlóban Steven Spielberg elvisz minket a geekmennyországba, Mária Magdolnán keresztül kerülhetünk közelebb a Názáreti Jézushoz és nem maradunk magyar film, illetve mese nélkül sem.

Hirdetés

Vannak ezen a héten is friss pletykák: a Tél Katonája stílusában készül a Doctor Doom film, régi ismerősök köszönnek vissza a Captain Marvelben, elcsúsztatták a készülő X-Men filmeket, új forgatókönyvet kap A holnap határa 2, és semmi esély a Függetlenség napja 3 elkészülésére.

Hirdetés

Mi más is lehetne a kiemelt előzetesünk, mint a Bosszúállók: Végtelen háború második szinkronos trailere? Kőszegi Ákos (Thanos) hangjától mindig libabőrösek leszünk.

A rajongóknak már csak április 29-ig kell kibírniuk, addig meg segít elviselni a várakozást a számos popkulturális easter egget felvonultató legújabb Spielberg film is. 

Ready Player One

Ernest Cline kultikus regényéből Steven Spielberg vezényletével készült film, amelyben 2045-re az Oasis nevű virtuális világ teljesen megfertőzte az emberek mindennapjait, hiszen minden szabad percüket ott töltik a való világ helyett. Főszereplőnk, Wade Watts (Tye Sheridan) is egy közülük, azonban veszélybe kerül az élete, amikor megtalálja az elrejtett easter eggek első darabját, aki ugyanis összegyűjti mindhármat, az megkaparinthatja az Oasis teljes örökségét. Olyan ez az egész, mintha a geekek mennyországa lenne, rengeteg utalással mindenre, amitől megindul a nyálelválasztásunk: filmekre, videojátékokra, könyvekre, zenékre. A GameStar és a Puliwood is jó szívvel ajánlja. Kell ennél több? 

(Érdekesség: Iron Giant hangját Vin Diesel adja, aki a Szuper Haver című kultikus animációs filmben is szinkronizálta a karaktert.)

Mária Magdolna (Mary Magdalene)

Garth Davis (Oroszlán) bibliai életrajzi filmje a fiatal Mária Magdolna (Rooney Mara) történetét meséli el, aki a saját útját keresve az életben elhagyja szülőfaluját és egy radikális társadalmi mozgalomhoz csatlakozik, melynek vezetője a karizmatikus názáreti Jézus (Joaquin Phoenix). Témája ellenére a Mária Magdolna elsősorban nem a vallásról, hanem egy ember útjáról és belső küzdelméről fog szólni, ami a főszereplők személye miatt is kifejezetten érdekes lehet. 

(Érdekesség: Rooney Mara és Joaquin Phoenix a forgatás ideje alatt kezdtek el randizni. A két sztár a mai napig egy párt alkot.)

Lajkó - Cigány az űrben

Lengyel Balázs (Kojot, Dumapárbaj, Aranyélet) új filmjének sztorijában 1957 elején járunk, amikor a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tud is egy tökéletes jelöltet a nagy utazásra Serbán Lajos, azaz Lajkó személyében, aki már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ha ennyiből esetleg nem sikerült belőni, hogy kíváncsiak vagytok-e a Lajkóra, akkor nézzétek meg a trailert, az segíteni fog. 

(Érdekesség: Keresztes Tamás elmondása szerint a film humora Wes Anderson filmjeit idézi.)

Maja, a méhecske - A mézcsata (Maya the Bee: The Honey Games)

A népszerű mesehős, Maja visszatér egy újabb egész estés animációs filmben. A kis méhecske ezúttal nagyon szeretne részt venni a birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de a túlzott lelkesedésével magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét, így pedig csakis egyetlen megoldás maradt a számára: a barátaiból álló csapattal meg kell nyernie a viadalt. A legkisebbek pedig biztosan élvezni fogják ezt, ha elkísérjük őket rá. 

(Érdekesség: Maja kalandjaiból számos videojáték is készült, a legutóbbi 2013-ban jelent meg Nintendo DS-re a Studio 100 fejlesztésében, a Bandai Namco Games Europe kiadásában.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Coco (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)