Hirdetés

GameStar Filmajánló - Ami nem öl meg, Sóhajok, A tanú és Egy nap

|

A heti mozis kínálat nem éppen a könnyed szórakozásról szól, viszont a komolyabb témák iránt érdeklődők dúskálhatnak a választékban.

Hirdetés

Csupa meglepő hírt hozott az őszi szél Hollywood felől. Ridley Scott már dolgozik a Gladiátor folytatásán, biztosan elkészül a Bad Boys 3, jön a Sokkal több mint testőr második része, kiszivárogtak az Avatar folytatások címei és a Meg - Az őscápa is visszatér egy második körre. 

Hirdetés

De nem csak ezek a hírek, hanem a kiemelt előzetesünk is figyelmet érdemel, elvégre a 2016-os gigasiker, A kis kedvencek titkos élete folytatásáról van szó, amelyben Max és a többiek visszatérnek, hogy újra mosolyt csaljanak az arcunkra. Az első ízelítő például a kutyadokinál tett látogatásról szól: 

Reméljük, hogy megnyugodott a lelketek a kisállatos videó láttán, ugyanis most kicsit komolyabb vizekre evezünk a heti filmes felhozatallal: 

Ami nem öl meg (The Girl in the Spider's Web)

Stieg Larsson Millenium-trilógiája több feldolgozást is kapott már: a svédek megcsinálták három könyv filmváltozatát Michael Nyqvist és Noomi Rapace főszereplésével, az első rész, A tetovált lány amerikai verziója pedig Rooney Marával és Daniel Craiggel került a mozikba 2011-ben. Utóbbi folytatására sok huzavona után végül nem került sor, de ez nem jelenti azt, hogy nem láthatjuk újra a vásznon Lisbeth Salandert. Ezúttal az idén Az első emberben már brillírozó Claire Foy próbált szerencsét Fede Alvarez (Vaksötét, Gonosz halott) rendezésében, de a kritikák alapján felesleges volt újra elővenni a tetovált lányt. Olvassátok el a Puliwood cikkében, hogy miért. 

(Érdekesség: A Millenium-trilógia írója, Stieg Larsson 2004-ben hunyt el, a regénysorozat folytatását az "I am Zlatan Ibrahimovic" című bestseller szerzője, David Lagercrantz írta meg.)

Sóhajok (Suspiria)

A Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino ezúttal Dario Argento klasszikus horrorját, az 1977-es Sóhajokat gondolta újra, amelyhez olyan színészeket hívott segítségül, mint Tilda Swinton, Chloe Grace Moretz és Dakota Johnson. Akik látták már a filmet, azok dicsérően beszélnek róla, így ha az alábbi előzetes nem riasztott el titeket, akkor adjatok neki egy esélyt. 

(Érdekesség: A 82 éves Dr. Jozef Klemperer szerepét Tilda Swinton alakítja, akit naponta 4 órán át sminkeltek, sőt, a színésznő arra is megkérte Mark Coulier maszkmestert, hogy készítsen számára egy műpéniszt.)

Egy nap

Szilágyi Zsófia (Budapest ostroma, Ha bírsz) drámája egy 40 éves, férjezett, háromgyerekes és anyagi gondokkal küszködő nő életét mutatja be, akinek a pénze fillérről fillérre, az ideje pedig percről percre be van osztva. Egyszerre szeretne megfelelni mindennek, de közben nem akarja elveszteni a férjét sem. Az Egy nap minőségét tökéletesen jelzi, hogy a film világpremierje Cannes-ban volt, ahol elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját. Ha tehetitek, ne hagyjátok ki. 

(Érdekesség: Szilágyi Zsófia egy interjúban elmondta, hogy a filmet egy háromgyerekes barátnője, illetve annak egy napja ihlette.)

A tanú

4K minőségben felújítva tér vissza a mozikba Bacsó Péter 1969-ben készült, 10 évig betiltott filmszatírája, A tanú. A magyar kultuszfilm többek között Kállai Ferenc, Őze Lajos és Both Béla felejthetetlen alakításával, valamint igazi szállóigékké vált párbeszédekkel látható Budapesten a Puskin Moziban, az Art+ Cinemában, a Pólus Moziban és a Mammut moziban, illetve országszerte számos további helyszínen vetítik. Ha kimaradt, kötelező a pótlás. 

(Érdekesség: Both Béla elismert színpadi rendező és rendezés tanár volt, amikor Bacsó Péter felkérte a szerepre. Both a forgatás alatt jött rá, hogy valójában a színészkedés az ő világa.)

Pizzarománc (Little Italy)

Donald Petrie (Beépített szépség, A szomszéd nője mindig zöldebb) romantikus vígjátékában két fiatal, a jóképű Leo (Hayden Christensen) és a bájos Nikki (Emma Roberts) találnak egymásra, de a képletet bonyolítja egy külföldi út, egy családi versengés és az olasz pizza. Ha a magvasabb mondanivalójú filmeket le szeretnétek vezetni egy könnyedebb darabbal, akkor a Pizzarománc megfelelő lehet erre a feladatra. 

(Érdekesség: A film egyik forgatási napján Emma Roberts egy 'A slice of heaven' feliratú piros pólóban jelent meg. Nénikéje, Julia Roberts ugyanilyen pólót viselt az 1988-as Pizzavarázs című filmben, melyet szintén Donald Petrie rendezett.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció (DVD, Blu-ray, UHD)
- Túl szexi lány (DVD)
- X-akták 11. évad (DVD)
- Az utolsó akcióhős (Blu-ray)
- Arábiai Lawrence (Blu-ray)
- Philadelphia (Blu-ray)
- Hét év Tibetben (Blu-ray)
- Exférj újratöltve (Blu-ray)
- Híd a Kwai folyón (Blu-ray)
- Farkas (Blu-ray)
- Az Álmosvölgy legendája (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)