Hirdetés

GameStar Filmajánló - Star Trek: Mindenen túl és Amikor kialszik a fény

|

Amikor a moziban kialszanak a fények, akkor csillagrendszeren innen és sötétségen túl szórakozhatunk egy jót a Star Trek új részével vagy a következő horrorral.

Hirdetés

Elindult a 2016-os Comic-Con expó, amelytől sok bejelentést és meglepetést várunk, de előtte még összegezzük az elmúlt hét eseményeit. A legfontosabb hír talán az volt, hogy hivatalossá vált az ifjú Han Solo castingja, de az is kifejezetten érdekes, hogy a pletykák szerint az új Batman film az Arkham Asylumban játszódhat. Ezenkívül bejelentették a Star Trek 4-et Chris Hemsworth visszatérésével, a Mad Maxből merít ihletet az új Van Helsing, mindenképpen folytatódik a Szellemirtók és Indiana Jones sem megy egyhamar nyugdíjba.

Miközben mi a Comic-Cont vártuk, befutott a xXx folytatása, a The Return of Xander Cage új előzetese, amelyben Vin Diesel minden eddiginél extrémebb sportokkal és akciójelenetekkel próbálja elszórakoztatni az erre fogékonyakat, természetesen Samuel L. Jackson társaságában: 

Az akciózásról gyorsan átváltunk a sci-fire, no meg a heti felhozatal többi részére: 

Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond)

A nézők ismét felszállhatnak az Enterprise fedélzetére, amely azért is különleges a 2009-ben lényegében újraindított sorozat szempontjából, mert a legendás csillaghajó kereken 50 éve szelte keresztül a mélyűrt először a TV-képernyőkön. Éppen ezért a készítők az eredeti széria szellemiségéhez hű epizódot ígértek (és ezt be is váltották), amely azonban nem feledkezik meg azokról sem a moralizálás közepette, akik látványért és a könnyed hangvételért szerettek bele Gene Roddenberry világába pár éve. Az első két részt jegyző J.J. Abrams azonban egy messzi-messzi galaxissal volt elfoglalva, helyére pedig érkezett a Halálos iramban filmeket dirigáló Justin Lin, aki Kirköt, Spockot és a többieket egy titokzatos fenyegetéssel állítja szembe, amely a Csillagflotta és ezzel együtt a galaxis létét veszélyezteti. Ha bizonytalanok lennétek, olvassátok el a Puliwood kritikáját

(Érdekes: A film szomorú aktualitása, hogy ez a Chekovot immár harmadjára megformáló Anton Yelchin egyik utolsó alakítása, aki alig egy hónapja tragikus hirtelenséggel halt meg egy szerencsétlen kimenetelű autóbalesetben.)

Amikor kialszik a fény (Lights Out)

A sötétben való félelem visszatérő eleme a horrorfilmeknek, azonban ritkán futunk össze a műfajnak olyan darabjával, amely kizárólagosan erre a sötétségre épül. Az Amikor kialszik a fény azonban pontosan ilyennek készült James Wan produceri felügyelete alatt, és a trailerek alapján egészen paráztatónak tűnt. A kérdés csupán az, hogy túl azon, hogy telerakják a filmet jump scare-ekkel, tud-e közvetíteni egy olyan történetet és cselekményt, amely félelmetességében felér a premisszájához? Az első vélemények szerint közel sem, az elsőfilmes David F. Sandberg lényegében ezeréves horrorklisékkel riogatja a főszereplőnőt (Teresa Palmer) és nézőjét. Kár érte, azért a műfaj keményvonalas követői tehetnek vele egy próbát.  

(Érdekes: Sandberg saját, 2013-as Lights Out című kisfilmjét vette alapul a horror elkészítésekor.)

Szex receptre (Quickie, Love Is So):

A spanyol vígjátékokban utazó Paco León ezúttal egy olyan komédiával jelentkezett a Szex receptre képében, amelynek középpontjában öt különböző pár áll, akiknek nem éppen mindennapi, de mindenképpen vicces és elgondolkodtató problémáit követhetjük figyelemmel. Mind az öt történetet összeköti a humor és természetesen a szex is, ahogy arra a magyar cím egészen finoman utal.

(Érdekes: Az egyik főbb szerepet a színészként is aktív rendező, Paco León vállalta be.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Kung Fu Panda 3 (DVD, Blu-ray)
- Éjféli látomás (DVD, Blu-ray)
- LEGO: Az Igazság Ligája: Batman és Halálcsapás (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)