Hirdetés

GameStar Filmajánló - Szupercella, Carrie, Isteni műszak és Éjféli gyors Lisszabonba

|

Heti filmajánló rovatunk újabb részében Stallone börtönből szeretne szökni, Carrie 1976 után újra riogat és Az acélember DVD-n jelentkezik.

Hirdetés

Szépen alakulnak a legnagyobb blockbusterek folytatásai. Készül például már a Tűzgyűrű 2 forgatókönyve, megkezdődött a Batman vs. Superman forgatása és megérkezett az Amerika Kapitány: A tél katonája első posztere is.

Befutott Wes Anderson (Holdfény királyság) új filmjének legelső trailere is. A The Grand Budapest Hotel történetének megértéséhez látni kell az alábbi videót, a színészi játék zseni benne (Ralph Fiennes ügyes bácsi, azért ezt eddig is tudtuk), ott lesz a helyünk a moziban:

És mi vár ránk a mozikban ezen a héten? Íme:

Szupercella (Escape Plan):

Gyermekkorunk kedvenc akcióhősei megöregedtek, pedig gyermeki fejjel még azt hittük, hogy halhatatlanok. Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone azonban nem hajlandó beletörődni ebbe és sorban vállalják az újabb filmszerepeket, de külön-külön nem igazán tudnak érvényesülni, hiszen Sly is befürdött a Fejlövéssel, valamint Schwarzi Erőnek-erejével akciója is zakózott egy nagyot. Most viszont az élő, ámde kissé megkopott legendáink abban látják a megoldást, hogy együtt szórakoztassanak- Ezt nagyrészt sikerül is elérniük a Szupercella című alkotással, ami Mikael Håfström (1408, A rítus) rendezőnek köszönhetően fordulatokkal, gyilkos egysorosokkal és jól eltalált karakterekkel operál, miközben zajlik benne az akció. A Szupercella lassan indul be, de utána nem csak a főszereplőket, hanem minket is magával ragad, és azt érezzük, hogy bár kisebb a lendület, mint húsz éve, a hangulat a régi. A héten ezt ajánljuk!

(Érdekesség: Stallone a film premierjekor egy interjúban elárulta, hogy a 80-as években gyűlölte Schwarzeneggert, ugyanakkor karrierjének jót tett ez a rivalizálás.)

Carrie:

Stephen King 1974-es klasszikus regénye már több adaptációt is megélt, az igazi filmváltozatnak mégis az 1976-os Biran De Palma által rendezett művet tartják, ezt remake-eli a 2013-as változat. A másfél órás drámai elemeket is tartalmazó horror főszereplője a már többször bizonyított Chloe Grace Moretz, aki Carrie White bőrébe bújva megmutatja, hogy milyen az, ha egy kiközösített lány a telekinetikus képességével vág vissza. Noha a modern feldolgozások nem igazán szoktak jól elsülni, a Carrie-ben van potenciál, egy próbát mindenképpen megér. A gyengébb idegzetűek viszont kerüljék el.  

(Érdekesség: Stephen King azt nyilatkozta egy alkalommal, hogy Chloe egyik korábbi filmjénél, a szintén remake 2010-es Engedj be című horrornál az elmúlt húsz évben nem készült jobb horror Amerikában.)

Éjféli gyors Lisszabonba (Night Tran to Lisbon):

Akadnak olyan filmek, amelyekről inkább azt hihetné az ember, hogy egy-két nagyobb utazási iroda pénzelte őket a reklám miatt. Nos, valami ilyesminek tűnik az Éjféli gyors Lisszabonba című alkotás is, amelynek legfőbb és egyúttal legemlékezetesebb szereplője maga Lisszabon városa. Az 1998-as A nyomorultak rendezője, Bille August ugyan megpróbálja elhitetni velünk, hogy a főszereplő Raimund Gregorius svájci professzor (Jeremy Irons) és Pascal Mercier hasonló című sikerregénye, de valahogy mégis azt érezzük, hogy Portugália fővárosa viszi a prímet, az pedig csak félsiker. Egy próbát azért megér.

(Érdekesség: Ugyanazon a kínai díjátadón, ahol Nicolas Cage megkapta a legjobb színésznek járó szobrot, Jeremy Irons életműdíjat kapott eddigi munkássága elismeréseként.)

Isteni műszak:

Legyünk őszinték: valóban minőségi és szórakoztató magyar filmet nehezebb találni a hazai mozikban, mint Bruce Willis fürdőszobájában fésűt, de az elsőfilmes Bodzsár Márk rendezése talán megtöri az átkot, persze ehhez mi nézők is kellünk. Az olykor Tarantino műveire emlékeztető Isteni műszak a megfelelő pillanatban alkalmazott fekete humorral, a jól megírt karakterekkel és az erős képi megjelenítéssel akár kultfilmmé is válhatna, ha nem tartalmazna néhány hibát, és a történet (lásd alul) a filmnézők egy részénél biztosan kiveri majd a biztosítékot. Ennek ellenére megéri érte hétvégén moziba menni.  

(Érdekesség: A film alapötletét egy lengyel mentősökről szóló történet adta, akik a 2000-es évek elején szövetkeztek egy temetkezési vállalkozóval, miszerint nem minden beteget mentenek meg, cserébe jutalékot kapnak a halottak után.)

Gladiátorok gyöngye (Gladiatori di Roma):

Az olaszok is megirigyelték az Amerikából érkező animációs filmek sikerét, hát elkészítették a Gladiátorok gyöngye 3D című 2012-es meséjüket, amely a véres gladiátorviadalokat próbálja meg a gyermekek számára is tálalható formában eladni. A főszereplő egy bizonyos Timo gladiátortanonc, aki a Colosseum nyitógáláján hősiességével szeretné elnyerni egy Lucilla nevű lány szerelmét, valamint a fiatal gyerekek szimpátiáját is, hiszen leginkább ők a célközönség. Menjenek hát ők moziba, mi kihagyjuk.

(Érdekesség: az animációs mese sztoriját az a Michael J. Wilson írta, aki a Jégkorszakét is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Megérkezett Az acélember DVD, Blu-ray és 3D Blu-ray formátumokban, a gyűjtőknek akár steelbook változatban is. Gyűjtőknek nyilván kötelező.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)