Hirdetés

GameStar Filmajánló - Terminátor 2: Az ítélet napja 3D és Amerikai bérgyilkos

|

Schwarzenegger ezúttal 3D-ben tér vissza, Michael Keaton terroristaelhárítónak áll, Reese Witherspoon ismét romantikázik és Heny Fondáék világháborúznak. Ezen a héten is lesz mire beülni a mozikba, mi meg segítünk választani a felhozatalból.

Hirdetés

A héten megtalálták az X-Force film rendezőjét, rengeteg információ érkezett a Thor: Ragnarökről, az Az rendezője készítheti el a Drakula előzményt, Die Hard mesekönyv készült és Patty Jenkins rendezi a Wonder Woman folytatását is. Eközben betöltötte a 60. életévét a filmzeneszerzés rocksztárja, Hans Zimmer, olvassátok el a Puliwood toplistájában, hogy kik a Mester legsikeresebb tanítványai. 

Hirdetés

Több érdekes trailer is érkezett a közelmúltban, mi kettőt emelünk ki belőlük. Az elsőben az akciófilmekkel való felhagyást fontolgató Liam Neeson kerül bajba egy vonaton, de nem kell félteni, ezúttal is kivágja magát a helyzetből... meg néhány rosszfiút az ablakon. 

A második előzetesben a tudósok kifejlesztenek egy módot arra, hogy megoldják a Föld túlnépesedésének problémáját, méghozzá úgy, hogy lekicsinyítik az embereket. A Matt Damon és Kristen Wiig által megformált házaspár önként jelentkezik a visszafordíthatatlan folyamatra. 

Mindkettő tartalmaz valami olyan újdonságot, ami felkeltette az érdeklődésünket, de a heti mozikínálat inkább azoknak kedvez, akik nosztalgiázni szeretnének egy jót: 

Terminátor 2: Az ítélet napja 3D (Terminator 2: Judgement Day)

James Cameron örökbecsű mesterművét, a Terminátor 2: Az ítélet napját digitálisan restaurált 3D képpel és az eredeti '91-es magyar szinkronnal játsszák országszerte a kiválasztott mozik a klasszikusok leporolását végző Pannonia Entertainment forgalmazásában, de nem afféle szokványos cukrozásról van szó, ezúttal a 3D valóban sokat hozzátesz az élményhez, Cameron maga felügyelt minden egyes képkockán való munkát. Olvassátok csak el a Puliwood élménybeszámolóját bizonyítékként. 

(Érdekesség: Valószínűleg nem ez az utolsó alkalom, hogy Schwarzeneggert Terminátorként láthatjuk, hiszen állítása szerint a Terminátor 6-ban is vissza fog térni.)

Amerikai bérgyilkos (American Assassin)

Michael Cuesta (Jobb, ha hallgatsz, Az áruló szív) akció-thrillere, az Amerikai bérgyilkos Vince Flynn híres regényfolyamán alapul. A történet középpontjában Mitch Rapp (Az útvesztő franchise Dylan O'Brianje) szerepel, aki bepöccen, miután meggyilkolják a barátnőjét és a CIA kötelékbe szegődik, hogy terroristaelhárítónak képezve magát bosszút álljon. Ebben segít neki a Michael Keaton által alakított profi, azonban a korábbi tanítványa, a Szellem (Taylor Kitsch) alaposan megnehezíti a dolgukat. A kritikusok szerint az Amerikai bérgyilkos durvább, mint az indokolt lenne és ellő minden közhelyet, amit csak lehet, de ha a felhozatal többi részét már kipipáltuk, egy esélyt így is megérdemelhet. 

(Érdekesség: Íme tíz olyan dolog a színészről, amiről talán még nem hallottatok.)

Újra otthon (Home Again)

Reese Witherspoon a Vadonnal, a Muddal és a Hatalmas kis hazugságokkal már bebizonyította, hogy a komolyabb szerepek is jól állnak neki, de persze rengetegen imádják romantikus vígjátékokban is, így rendre jelentkezik egy-egy újabbal. Ezúttal az Újra otthonban egy olyan nemrég elvált nőt testesít meg, aki új életet kezdene, ezért lányaival együtt visszaköltözik szülővárosába, Los Angelesbe. A 40. születésnapi buliján megismerkedik három feltörekvő fiatal filmessel, akik épp producert és nem mellesleg albérletet keresnek. Amikor anyja (Candice Bergen) unszolására Alice beleegyezik, hogy ideiglenesen beköltözzenek a vendégházba, meglepően jól alakulnak a dolgok. A kibővített családi idillbe azonban váratlanul betoppan a volt férj (Michael Sheen).

(Érdekesség: Nancy Meyers producer, a filmet író és rendező Hallie Meyers-Sheyer édesanyja korábban főszerepet ajánlott Reese Witherspoonnak A kezdőben, de a főszerepet végül Anne Hathaway kapta.)

A halál 50 órája (Battle of the Bulge)

Ken Annakin szélesvásznú háborús eposza, A halál 50 órája is visszatér felújított képpel és hanggal, valamint az eredeti 1968-as magyar szinkronnal, azonban csupán egyetlen hétig lesz műsoron a budapesti Corvin Moziban és  a vidéki művészmozikban. Ha valakinek még kimaradt volna még az olyan sztárokat felvonultató klasszikus, mint Henry Fonda, Charles Bronson, Telly Savalas és Robert Shaw, akkor itt a remek alkalom pótolni. Vagy újrázni. 

(Érdekesség: Az 1981-es Az aranytó az egyetlen film, amiben apa és lánya, Henry Fonda és Jane Fonda együtt szerepelnek.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Alien: Covenant (DVD, Blu-ray)
- Ó, anyám! (DVD, Blu-ray)
- Vademberek hajszája (DVD)
- A bosszú börtönében (Blu-ray)
- Corelli kapitány mandolinja (Blu-ray)
- Piszkos alku (Blu-ray)
- Pokoli egyezség (Blu-ray)
- Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai - A teljes első évad (4 DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)