Hirdetés

GameStar Filmajánló - Thor: Ragnarök és Budapest Noir

|

A mennydörgés istene harmadszorra is lecsap, viszont az eddigieknél humorosabban, ami nagyon jól áll neki. Ha viszont komolyabb hangulatú élményeket keresünk, akkor is megtalálhatjuk majd a számításainkat egy izlandi horror és egy magyar krimi segítségével.

Hirdetés

Újabb hét telt el újabb érdekességekkel. Azt például hallottátok, hogy tervben van az Ace Ventura rebootja? És hogy elkészülhet a Halálos fegyver 5? Persze ezek még mindig nem olyan meghökkentő hírek, mint a Mátrix kódsorainak jelentése vagy a Shazam castingja, de annál azért meglepőbbek, mint a Halálos iramban 9 rendezőjének a személye. 

Hirdetés

Időközben befutott az élőszereplős Fullmetal Alchemist film legújabb kedvcsinálója is, amelyről még mindig nem tudjuk eldönteni, hogy jó ötlet volt-e elkészíteni. Ti mit gondoltok róla?

Remélhetőleg nem jut majd a Death Note sorsára. Viszont addig is, amíg ez eldől, van három premierfilmünk is a héten, amik talán érdekelhetnek titeket. 

Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok)

Kenneth Branagh és Alan Taylor után a Hétköznapi vámpírokat és a Vademberek hajszáját jegyző Taika Waititi egyengeti tovább Thor mozis pályafutását. Az új film sztorijába nem csupán a Ragnarököt sikerült beletenni, de a Planet Hulkból is merítettek hozzá, ennek köszönhetően az asgardi isten (Chris Hemsworth) és a nagy dühös zöld szörnyeteg  (Mark Ruffalo) vállvetve harcolnak az eddigi egyik legnagyobb fenyegetés, a Halál istennője, Hela (Cate Blanchett) ellen - persze az eseményekhez Lokinak (Tom Hiddleston) is lesz némi köze. Waititi sikeresen ültette át egyedi látásmódját és különleges humorát a koncepcióba, így a Thor: Ragnarök talán az egyik legviccesebb és stílusosabb Marvel darab lett, amely nem erőltetett poénokkal, inkább helyzet- és karakterkomikumokkal szolgál. A kritikusok és a Puliwood kritikája is egyetért abban, hogy Waititi közreműködése a lehető legjobb, ami csak történhetett Thorral, a rajongók pedig sok meglepetéssel szembesülnek majd. 

(Érdekesség: Ha kíváncsi vagy a kulisszák mögötti részletekre a filmről, olvasd el ezt a háttércikket.)

Budapest Noir

Kondor Vilmos nagysikerű regényét Szekér András (Terápia, A nagy füzet) forgatókönyve alapján Gárdos Éva (Amerikai rapszódia) rendezőnő és Ragályi Elemér operatőr ültették át a vászonra. A cselekmény 1936 őszén, egy igencsak vészterhes időszakban játszódik, amikor is Az Est bűnügyi újságírója, Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián) fülest kap egy meggyilkolt zsidó lány holttestéről. A Budapest Noir egyedi atmoszférája és színészgárdája (Anger Zsolt, Tenki Réka, Dobó Kata, Kováts Adél, Kulka János, Törőcsik Franciska) miatt mindenképpen megérdemel egy esélyt, így ha tehetitek, nézzétek meg. 

(Érdekesség: 1 millió forint gyűlt össze a Budapest Noir jótékonysági gálavetítésén a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára.)

Emlékszem rád (I Remember You)

A menő nevű izlandi rendező, Oskar Thor Axelsson (Éjsötét játszma) horrorjának történetében (amely Yrsa Sigurðardóttir hasonló című regényén alapul) egy háromfős reykjavíki társaságot követünk figyelemmel, amely egy eldugott vidéki kisvárosba utazik, hogy felújítson és vendégházzá alakítson egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van. Noha a sztori meglehetősen sablonosnak tűnhet, az első értékelések alapján a filmnek megvannak a maga pillanatai. Horrorrajongóknak ajánljuk figyelmébe. 

(Érdekesség: A szereplőgárdából Jóhannes Haukur Jóhannesson lehet a legismertebb a hazai nézőknek, hiszen ő szerepelt az Atomszőkében és a Noéban is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Gru 3 (DVD, Blu-ray)
- Csajok hajnalig (DVD, Blu-ray)
- Menekülés New Yorkból (Blu-ray)
- Gyilkosság az Orient Expresszen (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)