Hirdetés

GameStar Filmajánló - Thor: Sötét világ, A jogász és Justin, a hős lovag

|

Thor pörölyét lengetve újra berobban a hazai mozikba, de rajta kívül is lesz bőven mit nézni a héten.

Hirdetés

Hollywoodban több a szenzációhajhász hír, mint a Ubisoft naptárában a csúsztatás, de legalább van min csámcsognunk. Kiszivárgott például, hogy Doomsday lehet a Batman vs. Superman főgonosza, négy új websorozatot indít a Marvel, valamint megérkeztek az első koncepciós rajzok is a Warcraft filmhez.

Noha az előbbiekkel ellentétben A túlélő című Peter Berg-féle háborús film nem köthető egyetlen nagyobb franchise-hoz sem, ennek ellenére ígéretesnek tűnik és a külföldi sajtó már most a Ryan közlegény megmentéséhez hasonlítja. Hogy végül milyen lesz a minősége, az január 9-én dől el hazánkban.

A szokásos előzetes után bemutatjuk a heti felhozatalt is:

Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World):

A Marvel-univerzum tovább terjeszkedik, ám a stúdió ezúttal nem a Vasember által képviselt technológiai vagy az Amerika Kapitány képében jelenlévő emberibb oldalt, hanem a mágikus irányvonalat erősíti a Thor: Sötét világ című folytatással. A mitológiai alapokból táplálkozó fantasy film a nagyobb, szebb és több elvet vallja, amit egy a végletekig kidolgozott sötét elf főgonosz, a Christopher Eccleston által életre keltett Malekith tesz teljessé. Nem elhanyagolható Tom Hiddleston jelenléte sem, hiszen Loki a Bosszúállók óta annyira a nézők kedvencévé vált, hogy a stúdió forgatott még pár jelenetet, csak hogy többet láthassuk. Nem véletlen, hogy a 3D-ben is elérhető Thor: Sötét világ akkor kap igazán erőre, mikor mindketten a vásznon vannak, ami még az első vélemények alapján meglehetősen átlagosra és klisésre sikerült történetet is feledtetni képes velünk.

(Érdekesség: Két extra jelenet is lesz a film végén, tehát várjátok végig a stáblistát, érdemes.)

A jogász (The Counselor):

Ha a legendás Ridley Scott új filmmel jelentkezik, az már önmagában is elég ahhoz, hogy kiemelten beszéljünk az alkotásról. További plusz, hogy a forgatókönyvet az a Cormac McCarthy készítette, akinek zseniális írásaiból többek között olyan adaptációk születtek, mint a Nem vénnek való vidék és Az út. Az író személye miatt gondosan megírt dialógusokra és jól átgondolt történetre (amelyben egy jogász belekeveredik egy drogcsempész ügybe, majd nem tud kiszállni) számíthatunk, valamint olyan színészekre, mint Michael Fassbender, Cameron Diaz, Penélope Cruz, Javier Bardem és Brad Pitt. Önmagukban ezek a részletek még nem garantálnák a sikert, de az összképet látva egyértelművé válik, hogy A jogász megérdemel egy esélyt.

(Érdekesség: Rengeteg őrült jelenetet kivágtak a filmből, például mikor Diaz egy Ferrarin szexel, amit sokan sajnálnak, de a háziállatként tartott gepárdok is kikerültek a végső változatból.)

Justin, a hős lovag (Justin and the Knights of Valour):

A Justin, a hős lovag című animáció a szokásos, már unalomig ismételt klisét veszi alapul, miszerint egy hétköznapi srácból is válhat igazi hős. Ő lenne a címszereplő Justin (nem Timberlake, nem Bieber, nem Long), akinek kalandjaira valószínűleg a legkisebbeken és a gyermekes szülőkön kívül más nem ülne be, de nem is szükséges, a célközönségét úgyis megtalálja ez a film. Nem biztos, hogy mi vagyunk azok.

(Érdekesség: Az animációs film Antonio Banderas produceri felügyelete alatt készült.)

Bettie-mobil (On My Way):

Catherine Deneuve neve még mindig csábítóan mutat a filmes plakátokon és Emmanuelle Bercot drámája is leginkább erre épít, hiszen a színésznő Bettie nevű karakterét még az ág is húzza: tönkremegy a kapcsolata és kis híján csődbe megy a gondosan felépített étterme is. Ekkor határoz úgy, hogy hátrahagyja eddigi életét, amit valószínűleg a néző is így fog érezni a vásznat bámulva, mivel a mű egészen addig unalomba fullad, amíg Bettie nem találkozik unokájával. Ekkor felgyorsulnak az események, izgalmas történések és a kettejük kapcsolatának bukkanói átlendítenek minket a holtponton és elvezetnek a szívmelengető végjátékhoz. Egy jegyet megérdemel.

(Érdekesség: Idén töltötte a hetvenedik életévét Catherine Deneuve, a kerek számot pedig egy életműdíj koronázta meg.)

Eltitkolt életek (The Hidden Child):

Camilla Läckberg krimisorozatának első négy kötete hazánkban is megjelent, ezért sokan voltak arra kíváncsiak, hogy az ötödik darab alapján készült Eltitkolt életek című adaptációtól milyen minőségre számíthatnak. A kritikusok döntő többsége szerint meglehetősen középszerű darabról van szó, amely meg sem közelíti az olyan nagyszerű svéd krimi feldolgozásokat, mint például A tetovált lány, ennek ellenére Erica karakterének története - akinek rövid időn belül szülei és féltestvérei is titokzatos körülmények között elhaláloznak – tartogathat még meglepetéseket a műfaj kedvelőink számára.

(Érdekesség: Az svéd írónő regényeit mára már 33 nyelvre fordították le, és több millió példányban adták el.)

Starbuck:

A Starbuck egy 2011-es kanadai vígjáték (elhagyatott raktárak takarítása közben találják ezeket?), amely bár nálunk még meg sem jelent, már jön is a feldolgozása. Ebben nincs semmi meglepő, más filmeket is remake-eltek már a tengerentúlon, az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a Starbuck és az Elpuskázva című újrázás rendezője ugyanaz a személy, Ken Scott. A történet is szinte megegyezik: egy férfi azzal szembesül egy nap, hogy több mint száz gyermek biológiai apja. Lehet vele egy próbát tenni, ha épp nincs más program, vagy akár megvárni az amerikai feldolgozást.

(Érdekesség: Az Elpuskázva főszereplője Vince Vaughn lesz, a mellékszerepekben pedig Cobie Smulders és Chris Pratt tűnnek fel.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Végre otthonra is beszerezhető a Tűzgyűrű (DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray, steelbook), a Gru 2 (DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray), a Női szervek (DVD, Blu-ray) és a Vizsga két személyre is (DVD).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)