Hirdetés

GameStar Filmajánló - Tomb Raider, Nyúl Péter, Sztálin halála és Szellemek háza

|

Valószínűleg az év legzsúfoltabb hetével van dolgunk, de nekünk most a Tomb Raider film a legérdekesebb befutó.

Hirdetés

A Tomb Raider bemutatása most a legnagyobb esemény, de azért vannak érdekfeszítő hírek arról is, hogy Vin Diesel lesz Bloodshot, zeneszerzőt kapott az Aquaman, megerősítették a Fekete Párduc folytatását, átírják a Die Hard 6 forgatókönyvét, megvan, hogy ki lesz Wonder Woman ellenfele a folytatásban és Robert Downey Jr. szerint sokaknak tényleg a véget fogja jelenteni a Bosszúállók: Végtelen háború

Hirdetés

Trailerek tekintetében a fél világ most a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei első előzetesére van rákattanva, amelyben először láthatjuk a fiatal Dumbledore-t mozgásban Jude Law megformálásában. Íme: 

A kiemelt előzetesünket magunk mögött tudva nézzük sorban a heti premiereket, bár úgyis tudjuk, hogy mire fogtok jegyet váltani:

Tomb Raider

Bár sokan szerették Angelina Jolie Lara Croftját, a korábbi Tomb Raider filmek azért messze álltak a tökéletes adaptációtól. Roar Uthaug (Hideg préda) azonban a Crystal Dynamics játékait alapul véve ezt tűzte ki céljául, méghozzá Alicia Vikanderrel a főszerepben. Noha a színésznőt sok kritika érte a castingoláskor a külleme miatt, a többnyire negatív kritikák szerint mégis ő a film legfőbb pozitívuma. A Puliwood cikkének írója szerette az új Tomb Raidert, olvassátok el, hogy érdemes-e beülnötök rá. Szerintünk igen. 

(Érdekesség: Ha szeretnél elolvasni mindent a film hátteréről, itt megteheted.)

Nyúl Péter (Peter Rabbit)

A Nyúl Péter kalandjai című mesekönyv még 1902-ben jelent meg Beatrix Potter jóvoltából, amelyet több folytatás is követett, azóta pedig megszámlálhatatlan gyerek nőtt fel ezeken meséken, Nyúl Péter kalandjaiból pedig több feldolgozás is készült. A legújabb adaptáció azonban egy kicsit modernizálja a történetet, és mai környezetben mesél a kedves, de bajkeverő nyusziról és barátairól, akik Domhnall Gleeson (Star Wars: Az utolsó Jedik, Ex Machina, Időről időre) karakterének orra alá törnek borsot. Kedves és vicces családi film, ott a helyetek rajta a famíliával. 

(Érdekesség: Az ausztráliai forgatások alkalmával nem dolgozhattak élő nyulakkal, mert Ausztráliába élő nyulat nem lehet bevinni.)

A párizsi vonat (The 15:17 to Paris)

Clint Eastwood továbbra sem pihen, legújabb rendezése,A párizsi vonat egy megtörtént esetet dolgoz fel: 2015 augusztusában a Párizsból Brüsszelbe tartó expressz vonaton egy állig felfegyverzett terrorista lendült támadásba, csakhogy a járaton utazott három amerikai katona is. A film különlegessége, hogy a szereplők és statiszták részben ugyanazok, akik ott voltak a támadáskor. Emiatt pedig akkor is megérdemel egy esélyt, ha a kritikusok nem is szerették túlzottan. 

(Érdekesség: Clint Eastwood arcképe a "Fakó lovas"-ból (Pale Rider; 1985) az egyik szereplő pólóján jelenik meg.)

Szellemek háza (Winchester)

Amit az elhagyatott, szellemjárta ház sablonosságából ki lehet hozni, azt a Spierig-tesók megtették, bár munkájukban fájóan kevés újdonság van az eddigi próbálkozásokhoz képest. A Szellemek háza roskadásig van pakolva jumpscare-ekkel, de sem ez, sem pedig a színészek (Helen Mirren és Jason Clarke) nem tudják megmenteni a nézőket a csalódottságtól. 

(Érdekesség: A kúria története még Stephen Kinget is megihlette annak idején! Ebből született A rózsa vére 2002-es és az Ellen Rimbauer naplója 2003-as című történetek!)

Sztálin halála (The Death of Stalin)

1953 márciusában Sztálin meghalt és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ami ezután következik, az Armando Iannucci (Az alelnök) filmjében lehetne komoly politikai dráma, de inkább egy abszurd komédiát kapunk helyette, amit a filmfesztiválokon imádtak. De olyan szereplőgárdával, mint Jason Isaacs, Steve Buscemi és Jeffrey Tambor nem is csoda. Ha az előzetest végignézve többször is elmosolyodtatok, akkor bátran tegyetek vele egy próbát. 

(Érdekesség: Armando Iannucci rendező döntése volt, hogy a szereplők ne beszéljenek orosz akcentussal, mivel az elvonta volna a nézők figyelmét, valamint azt sem akarta, hogy a színészek aggódjanak az akcentusuk miatt, miközben improvizálnak.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Thor: Ragnarök (DVD)
- Az Igazság Ligája (DVD, Blu-ray)
- Paddington 2 (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)