Hirdetés

GameStar Filmajánló - Tűnj el!, Desierto és 1945

|

Kritikusok által körbedicsért horrorfilm, a The Walking Dead Neganjének újabb ámokfutása, feszült magyar dráma és csajos amerikai thriller: ezekkel várnak titeket a héten a mozik.

Hirdetés

Miközben odakint az időjárás próbálja eldönteni, hogy milyen hónapot írunk, addig a gép előtt az elmúlt hét fontosabb híreit ismételhetitek át velünk. A legérdekesebb talán mind közül az volt, hogy Sylvester Stallone beperelte a Warner Bros-t A pusztító miatt, de mindenképpen érdemes megemlékezni arról is, hogy Rosario Dawson lehet Ahsoka Tano a Star Wars filmekben, hogy miért nem valósult meg a The Legend of Conan, mennyi stáblistás jelenet lesz A galaxis őrzői 2-ben, nincs tervben R-besorolású Marvel mozi, és Az U.N.C.L.E. embere lehetséges folytatását is megszellőztették. 

Mindenképpen fussátok át a Puliwood 10, idő előtt elkaszált sorozatról szóló összeállítását, majd nézzétek meg az American Assassin első előzetesét. A Vince Flynn bestsellere alapján készült akció-thrillerben az Útvesztő-széria főszereplője, Dylan O'Brien és a mindig zseniális Michael Keaton viszik a prímet: 

Ígéretes, ugye? A heti premierek is érdekesek, mutatjuk őket sorban: 

Tűnj el! (Get Out)

Az elmúlt évek legjobb és legérettebb horrorfilmje végre hozzánk is megérkezett, amelyben az afroamerikai fiút fehér barátnője végre bemutatja a családjának a családi birtokukon, ahol mindenki rendkívül szívélyes az új vendéggel. Túlzottan is. A kritikusok világszerte az egekbe magasztalták a Tűnj el!-t, azt állítva, hogy megreformálja a műfajt, így ha elég erős a gyomrotok a horrorhoz, mindenképpen üljetek be rá, ajánlott!

(Érdekesség: Jordan Peele forgatókönyvíró-rendező eredetileg jóval sötétebb véget forgatott a filmhez, de ez csak a DVD kiadásra kerül rá.)

Desierto - Az ördög országútja (Desierto)

Kifejezetten aktuális és húsbavágó témával jelentkezett az Oscar-díjas Alfonso Cuarón (Harry Potter és az Azkabani fogoly, Az ember gyermeke, Gravitáció) fia, Jonas Cuarón: mexikói bevándorlók próbálnak illegálisan átjutni az Amerikai Egyesült Államokba, de egy öntörvényű határőr (Jeffrey Dean Morgan) és a kutyája szisztematikusan elkezdi levadászni őket. Azonban ahogy lenni szokott: mindig van valaki (Gael Garcia Bernal), akiben emberére akad. Egyáltalán nem hibátlan, de hangulatos lett az ifjabb Cuarón műve, amely - ha mozikban nem is -, az otthoni filmezések során kaphat egy esélyt. 

(Érdekesség: A "desierto" jelentése magyarul sivatag.)

1945

A minőségi magyar filmek kedvelői is megtalálhatják ezen a héten a számításaikat Török Ferenc (Moszkva tér, Overnight, Szezon) legújabb rendezésében. 1945 augusztusának egyetlen napján játszódik a cselekmény, amikor is a kis vidéki faluba visszatér két férfi a haláltáborokból, hogy visszakapja azt, ami az övéké volt, ez pedig az éppen lakodalomra készülő község életét - élükön a jegyzővel (Rudolf Péter) - fenekestül felforgatja. 

(Érdekesség: Az 1945 cselekménye Szántó T. Gábor elbeszélésén alapszik.)

Öldöklő szerelem (Unforgettable)

A régivágású thrillerek kedvelői tehetnek egy próbát ezzel a darabbal, amelyben az egykori romkom-díva, Katherine Heigl egy labilis idegzetű nőt formál meg, aki nem tud túllépni azon, hogy exférje már mást (Rosario Dawson) szeret. Csakhogy a thriller ennyiben nem merül ki, de hogy pontosan mire számíthatunk tőle, azt a trailer tökéletesen tükrözi. 

(Érdekesség: Katherine Heigl dublőre a profi lóversenyző, Jennifer Sims volt.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Vaiana (DVD)
- Monster High: Sokkolódva (DVD)
- Elhárítók (DVD)
- Soul Exodus (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)