Hirdetés

GameStar Filmajánló - Tűzgyűrű, A magányos lovas és Senki többet

|

Gigászi robotokkal és indiánnak öltözött Johnny Depp-pel folytatódik a nagy nyári filmdömping.

Hirdetés

Képtelenek vagyunk eldönteni, hogy a Prometheus folytatása előtt pletykált képregény, Steven Segal csatlakozása A feláldozhatók 3 gárdájához, vagy a Deadpool mozi újabb fejleménye a nagyobb hír, de már nyakunkon a 2013-as Comic-Con is, ahová nem csupán Godzilla köszön be, de a Metallica is fellép a róluk készített film tiszteletére, amit Antal Nimród dirigált.

A felhozatalra várhatóan nem lesz panaszunk, ráadásul a július 18. és 21. között zajló rendezvény nagyobb eseményeiről mi is beszámolunk majd. Addig is ne hagyjátok ki a hazánkba szeptember 5-én érkező Riddick legelső videóját, ugyanis Vin Diesel szintén ott lesz a helyszínen.  

A héten viszont még két nagyágyúval és egy drámai darabbal kell beérnünk, van miből válogatni:

A magányos lovas (The Lone Ranger)

A Disney nem tanult a John Carter esetéből és ismét bődületes összegeket áldoztak egy olyan filmre, amely képtelen kitermelni a rá fordított büdzsét. Hiába a Gore Verbinski és Johnny Depp alkotta duó bejáratott neve, a „Karib-tenger kalózai alkotóitól” szlogen a plakátokon és a remekül kivitelezett látvány, a közismerten kemény diónak számító western műfajban induló A magányos lovas (The Lone Ranger) fél milliárd dollárt (ennyi kellene legalább, hogy nyereséges legyen) képtelen lesz összekaparni. A bajt tovább tetézi, hogy a kritikusok sincsenek jó véleménnyel a projektről, több értékelés is említi, hogy Johnny Depp lényegében ugyanabból az eszköztárból gazdálkodik, amit a Karib-tenger kalózai szériához kifejlesztett, a másik főszereplő, Armie Hammer pedig nem elég ismert ahhoz, hogy a neve bevonzza a nézőket a mozikba. Az intő jelek ellenére egy próbát megér A magányos lovas, ha másért nem is, Johnny Depp fura fejéért mindenképpen.

(Érdekesség: A magányos lovas alkotói elsősorban nem a zöld háttér előtti forgatást preferálták, végigjárták az Egyesült Államok déli államait, vonatot, vasutat és egy komplett díszletvárost építettek azért, hogy élethű – és borsos árú – végeredményt kapjanak.)

Tűzgyűrű (Pacific Rim)

Nem adaptáció, nem folytatás, nem reboot vagy remake. A Tűzgyűrű ötlete egyenesen Guillermo Del Toro fejéből pattant ki, aki legalább olyan fantáziavilágot képes létrehozni, mint Peter Jackson a Hobbit trilógiával. A Tűzgyűrűben (Pacific Rim) a kaijuk, egyfajta óriásszörnyek bújnak elő a Csendes-óceán mélyén nyílt portálból és az emberiség egyetlen módon védekezhet ellenük, ha két egymás idegpályájára kapcsolt pilóta által vezérelt böhöm nagy robotokat vetnek be. A Transformers és Godzilla filmeket idéző alkotásban elsősorban a látványon van a hangsúly, hiszen hány moziról mondhatjuk el, hogy egy komplett tankhajót használnak benne kardként? A héten ezt ajánljuk!

(Érdekesség: A Tűzgyűrűről alkotott legelső vélemények meglepően pozitívak és olyan hírességek mondták azt, hogy imádják, mint a Metal Gear Solid atyja, Hideo Kojima vagy a Grammy-díjas amerikai rapper, Kanye West.)

Senki többet (The Best Offer)

A Baaría alkotója által elképzelt Senki többet egy különc értékbecslő és egy gazdag örökösnő kapcsolatát beszéli el olyan zseniális színészek bevonásával, mint az Oscar-díjas Geoffrey Rush és Donald Sutherland. A romantikus drámának szánt Senki többet (The Best Offer) több lábon is megállja a helyét és nem biztos, hogy elsősorban a kissé bizarrul alakuló szerelmi történet jelenti majd a kulcsot a szórakozásunkhoz. Érdemes megnézni, nem az a tipikus agyatlan.

(Érdekesség: Nemrég indult Amerikában Donald Sutherland vadonatúj sorozata, a Crossing Lines, amelyet a Gyilkos elmék egykori kreátora, Ed Bernero készít. A széria főszereplői – például William Fichtner - olyan edzett nyomozók, akik számára nincs megoldhatatlan ügy. Persze nem tudunk olyan sorozatról, amely olyan nyomozókról szólna, akiknek egy csomó megoldhatatlan ügyük van.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)