Hirdetés

GameStar Filmajánló - Űrdongó és Mary Poppins visszatér

|

A karácsony előtti utolsó premierek következnek, így mielőtt degeszre tömnénk magunkat bejglivel és szaloncukorral, még beülhetünk a legújabb Transformers filmre és a Mary Poppins folytatására.

Hirdetés

Volt miről beszélni Hollywood kapcsán az elmúlt héten is. Kiderült, melyek voltak idén a Google legfelkapottabb filmes témái, mire fog fókuszálni a Pókember: Irány a Pókverzum folytatása, magyarul is jön a Bosszúállók: Végtelen háború rendezőinek sorozata, végre leleplezték Joker híres ceruzás trükkjét, digitálisan felújítva kerül mozikba a Schindler listája és felkerült a Netflixre Alfonso Cuarón új filmje, a Roma.

Hirdetés

A kiemelt előzetesünk nem is lehetne más, mint a Bosszúállók: Végjáték első előzetesének szinkronos változata, amelyben a jól megszokott hangokat hallhatjuk:

Egészen áprilisig kell várnunk arra, hogy végre megismerjük a Végtelen háború következményeit, de azt például már a héten eldönthetjük, hogy a Transformers franchise-nak jót tett-e Michael Bay nélkülözése: 

Űrdongó (Bumblebee)

A legelső Transformers spin-off 1987-ben, Kalifornia egyik partmenti kisvárosában játszódik, ahol egy lázadó kamasz lány, Charlie (Hailee Steinfeld) rátalál az alaposan megtépázott Űrdongóra és hamar rájön, hogy nem egy átlagos verdával hozta össze a sors - viszont ez rengeteg veszéllyel is jár együtt. A Travis Knight (Kubo és a varázshúrok) vezényletével készült film olyan, mintha ihletet merített volna a Szuper haverből (The Iron Giant), a kritikusok pedig egyöntetűen dicsérik a koncepciót, olyannyira, hogy a legjobb Transformers filmnek tartják a 2007-es első rész óta (videóban is beszéltünk róla, hogy miért lehet ez). Ha tehetitek, nézzétek meg. 

(Érdekesség: A film magyar változatában a TheVR, azaz Pisti és Jani is szinkronizálnak egy-egy karaktert.) 

Mary Poppins visszatér (Mary Poppins Returns)

Az 1964-es musical folytatását az Oscar-díjas Rob Marshall (Chicago, Egy gésa emlékiratai, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, Vadregény) rendezte. A történet szerint a Banks gyerekek, Michael (Ben Whishaw) és Jane (Emily Mortimer) már felnőttek, és éppúgy a Cseresznyefa utcában élnek, mint egykor, Mary Poppins pedig azután tér vissza (ezúttal Emily Blunt megformálásában, hogy Michaelt nagy veszteség éri. Az első vélemények eléggé felemásak a Mary Poppins visszatér kapcsán, sokak szerint ez egy újabb mellényúlás a Disney részéről, míg mások jól szórakoztak a varázsdada újbóli felbukkanásán. Nézzétek meg a családdal és döntsetek ti róla!

(Érdekesség: Julie Andrewsnak felajánlottak egy cameót a filmben, ám ő arra hivatkozva, hogy nem szeretné elvonni a figyelmet Emily Bluntról, elutasította az ajánlatot.)

Az Úr hangja (His Master's Voice)

A Toldi ugyan legnagyobb sajnálatunkra nem jött össze a magyar filmrendezőnek, Pálfi Györgynek, azonban legújabb filmje alapanyagául a híres sci-fi író, Stanislaw Lem egyik regénye szolgált. A modern környezetbe átültetett cselekmény bármennyire is tűnik ígéretesnek, Az Úr hangja meglehetősen megosztja a közönséget: van, aki szerint a rendező legrosszabb munkája, mások úgy vélik, hogy egyike a legjobb műveinek. Ha felkeltette az érdeklődéseteket a trailer, akkor adjatok neki egy esélyt. 

(Érdekesség: Több mint 10 év után szerepelt újra magyar film az 'A' kategóriás Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Őrült gazdag ázsiaiak (DVD)
- Westworld 2. évad (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)