Hirdetés

GameStar Filmajánló - Vadregény, Apropó szerelem és Büszkeség és bányászélet

|

2015 első filmajánlója éneklő Johnny Deppet, dupla Juliette Binoche-t és szuperhős Barbie babát kínál a moziba járóknak. Furcsa egy évkezdés ez.

Hirdetés

Tizenkét hónap filmtermése áll még előttünk olyan nagyágyúkkal, mint a Bosszúállók régóta várt folytatása vagy éppen a Star Wars 7, viszont addig még sok-sok hétnyi film van hátra.

A 2015-ös évet ezúttal a Disney nyitja meg és valószínűleg ő is zárja majd az új Csillagok háborúja epizóddal, de ne kalandozzunk el annyira, egyelőre maradjunk csak az aktuális kínálatnál:

Vadregény (Into the Woods):

A Disney égisze alatt egy olyan Broadway musical adaptációja készült a klasszikus meséket magába olvasztva, amelyben a Chicago-val már bizonyító Rob Marshall bírja rá a legnagyobb hollywoodi sztárokat az éneklésre. A Vadregény alapját egy pék és feleségének története szolgáltatja, akiknek egy átok miatt nem lehet gyermekük: a rontás feloldásának érdekében útnak indulnak az erdőbe és olyan mesehősökkel futnak össze, mint Hamupipőke, Babszem Jankó vagy éppen Piroska, meg persze a farkas. Többek között Johnny Depp, Meryl Streep, Emily Blunt és Chris Pine is új oldaláról mutatkozik be a közönségnek és teszik mindezt végig élvezhető minőségben. Aki kedveli a könnyed hangulatú Disney meséket, szeretné hallani Johnny Depp hangját felcsendülni és nem riad vissza a drámai pillanatok hallatán sem, annak jól indulhat az újév a Vadregénnyel.

(Érdekesség: Tavaly azt nyilatkozta Johnny Depp, hogy a bal szemére majdnem teljesen vak és a jobb szemére is rövidlátó, ezért állandóan szemüveget hord, amikor csak lehet.)

Apropó szerelem (Words and Pictures):

A romantikus vígjáték Hugh Granttel című fejezetünket az egy héttel korábbi Filmajánlóban érdemes keresni (Hogyan írjunk szerelmet), az Apropó szerelem viszont tulajdonképpen ugyanazt tudja, csak Grant helyett a jóval tehetségesebb Clive Owen és az ötven évesen is gyönyörű Juliette Binoche gabalyodnak egymásba. A hölgy egy reumatológiai betegsége miatt alkotni képtelen művésznőt kelt életre, a férfi pedig egy parkolópályán rostokoló irodalomtanárt, akikről már az első perctől tudjuk, hogy egymásnak valók, csak kell még másfél óra és számos konfliktus, hogy erre ők maguk is rájöjjenek. Jó pont lehet a kedvesnél, ha ezzel kezditek 2015-öt.

(Érdekesség: Owen A sebész című sorozatában egy drogfüggő orvost játszik, viszont annak érdekében, hogy a feszített tempójú forgatáson tisztában legyen vele, hogy karaktere mikor és mennyit lőtt be magának, az otthonában egy táblán folyamatábrát vezetett a jelenetekről.)

Büszkeség és bányászélet (Pride):

Léteznek meglepetésprojektek, amiktől nem is várná az ember, mégis előtörnek a szürkeségből és kiérdemlik maguknak a figyelmet. A színház világából kölcsönzött Matthew Warchus angol vígjátéka, a Büszkeség és bányászélet pont ilyen rejtett kincs. Pedig egy éve ki gondolt volna rá úgy, mint egy bányászokról szóló komédiára, amelyben a humorral oldják fel az évszázados és modern ellentéteket egyaránt? Első blikkre különös lehet, hogy a tömeges bányabezárások miatt sztrájkoló bányászokat (sok más mellett a zseniális Bill Nighy) egy londoni meleg közösség támogatja, de Warchusék remek érzékkel aknázzák ki a koncepcióban rejlő lehetőségeket. Néhol kicsit giccses, néhol befigyelnek hibák, de a filmet egyszer mindenképpen érdemes látni, ha nem is a bársonyszékben, akkor az otthon melegében.

(Érdekesség: A valóban megtörtént bányászsztrájk idején az a Margaret Thatcher lépett hivatalba Nagy-Britannia első női miniszterelnökeként, akinek később egy szovjet újságíró a Vaslady becenevet adta. Film is készült a hölgyről A Vaslady néven, Meryl Streep főszereplésével.)

Sils Maria felhői (Clouds of Sils Maria):

Juliette Binoche a héten duplázik, ugyanis az Apropó szerelem után a Sils Maria felhőiben is kulcsszerepet játszik. Maria Enders bőrébe bújik, a már befutott színésznőébe, akit különös megpróbáltatás elé állít az élet: az első nagy szerepének az ellentettjét kell alakítania, vagyis ezúttal nem egy fiatal lány, hanem az érett nő lesz. Oliver Assayas rendező a játékidő egy részét meglepően jól elkapta, azonban valahol kisiklik a lendület és hiába Binoche, Kristen Stewart meg Chloe Grace Moretz összhangja, valamint a svájci Sils Maria festői környékének atmoszférája, a néző hamar elveszti érdeklődését.

(Érdekesség: Binoche-t tartják a francia filmtörténet legjobban fizetett színésznőjének.)

Barbie: Szuperhős hercegnő (Barbie in Princess Power):

Sohasem gondoltuk volna, de Barbie is kihasználja, hogy a szuperhősök népszerűbbek, mint valaha, azonban őt nem egy pók marja meg, vagy radioaktív sugárzás éri, hanem megcsókolja egy varázspillangó (ne kérdezzétek…), így válik Szuper Szikrává. Unokatestvére féltékeny új erejére, ezért ő is elkapja a pillangót (még mindig ne…) és ő is átalakul, csakhogy éppen a rossz oldalhoz csatlakozik, Sötét Szikra lesz. Mikor felfedi magát a valódi gonosz, ellentéteiket félrerakva össze kell fogniuk a jó ügy és a lányos szülők pénztárcájának kifosztása érdekében. Rózsaszín mindenütt.

(Érdekesség: A Mattel Inc. 1959-ben készítette el az első Barbie babát. A teremtője egy amerikai üzletasszony, Ruth Handler volt, akit a német baba, Bild Lilli ihletett meg.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Sajnos nincs új megjelenés, de egy hét múlva már lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)