Hirdetés

GameStar Filmajánló - X-Men: Az eljövendő múlt napjai és Grace: Monaco csillaga

|

Az óriásgyíkot követően most egészen másfajta mutánsok formálnak igényt a figyelmünkre. Az új X-Men kaland az aktuális Filmajánlónk legdurvább darabja.

Hirdetés

Egy új X-Men film bemutatása mindig nagy esemény, amelyet még az sem tud elhomályosítani, hogy A feláldozhatók 3 PG-13-as besorolást kapott. De legalább Hugh Jackman már nem akar felhagyni Rozsomákkal és a Star Trek 3 rendezői székét is sikeresen betöltötték.

Eközben Christopher Nolan is javában készül már a következő nagy dobásra, amely a Csillagok között című sci-fi lesz Matthew MacConaughey főszereplésével és már nézhető magyar felirattal a teljes előzetese:

A Csillagok között novemberi megjelenéséig még sokat kell aludni, az alábbiakban bemutatott filmek viszont már elérhetőek:

X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past):

Bryan Singer olyan rendező, aki nem csak érti, de szereti is az X-Men univerzumot. Két alkalommal (X-Men: A kívülállók, X-Men 2.) már bizonyította, hogy képes bánni a mutánsokkal és a kiadó annyira bízik benne, hogy a soron következő filmet is rábízta (erről bővebben lent olvashattok), azonban előtte még itt van nekünk a 3D-ben is elérhető X-Men: Az eljövendő múlt napjai. A 'múltba utazunk, hogy megváltoztassuk a jövőt' témában rengeteg potenciál van, és ha azzal fejelik meg a koncepciót, hogy a fiatal és idős Magneto, valamint X Professzor találkoznak, Farkas is feltűnik a színen, továbbá a leginkább a Trónok harcából ismert Peter Dinklage alakítja a fő gennyládát, akkor pillanatok alatt ott lyukadunk ki, hogy Az eljövendő múlt napjai olyan mutánsos sci-fi, amelynek ajánlott a megtekintése. Singer nem csupán az X-Men filmeket övező logikai következetlenségeket szeretné tisztázni és az egyes karakterek történetét folytatni, de egyben arra is törekszik, hogy a széria egyik legjobb darabjaként tekintsünk alkotására. A kritikusokat jórészt már kenyérre kente, most mi, nézők következünk.

(Érdekesség: Nincs megállás, a tervek szerint 2016. május 27-én jön a franchise következő része, az X-Men: Apokalipszis, amelyet szintén Singer dirigál.)

Grace: Monaco csillaga (Grace of Monaco):

Ahogyan a tavaly Diana hercegnőét, úgy idén Grace Kelly életét ismerhetjük meg egy életrajzi filmben, noha a főszerepet játszó Nicole Kidman szerint az alkotás inkább a karakter emberségének és sebezhetőségének sztoriját mutatja be. Ebben Kelly már Monaco hercegének felesége, viszont Alfred Hitchcock szeretné őt visszaédesgetni a filmezéshez. Mivel a hercegség és vele együtt a férje (akit a továbbra is zseniális Tim Roth alakít) bajba kerülnek, ezért vívódással teli válaszút elé érkezik. Nem véletlenül említettük a Diana című darabot, a Cannesban tartott megnyitó után a kritikusok legalább akkora buktát jósolnak Monaco csillagának, mint Naomi Watts filmjének, vagyis sorban már a második szőke ausztrál színésznő fürödhet be egy hercegnőre fókuszáló életrajzi művel. Persze erről korai lenne még beszélni, viszont egy esélyt megérdemel Olivier Dahan (Piaf, Bíbor folyók 2) rendező munkája, ha másért nem, a színészek miatt bizonyosan.

(Érdekesség: Kelly egyik utolsó filmje, 1956-ban A hattyú volt, mely Molnár Ferenc regényéből készült.)

Mr. Jones:

Tavalyról maradt ránk egy másfél órás amerikai horror, a Mr. Jones, melyben egy fiatal pár beköltözik egy erdőbe, ahol az addig tapasztalt szörnyű rémálmaik összemosódnak a valósággal. A Hasadás írója, Karl Mueller úgy gondolta, hogy az ijesztgetéshez a Paranormal Activity szériánál már bevált kamerás megoldást választja, mindezt pedig olyan színészekkel (Jon Foster és Sarah Jones) fejelte meg, akik már nem ismeretlenek a szakmában. A trailer viszont arról árulkodik, hogy a Mr. Jones tele van olyan jelenetekkel, melyek nagy része kivehetetlen a sötétség miatt. A műfaj követőinek ez kevés, a found footage kedvelőinek pedig zagyvaságnak hathat, így a tanácsunk az, hogy a jegy árát vagy az X-Menre érdemes inkább fordítani, vagy eltenni későbbre.

(Érdekesség: A horror nem összekeverendő az 1993-as Mr. Jones című Richard Gere filmmel.)

Dollár, kanna, szerelem, (The Brass Teapot):

Juno Temple 2012-es vígjátéka csak most érkezett meg hazánkba, talán éppen az őrült történet miatt váratott magára ennyit a bemutatása: John (Michael Angarano) és Alice (Temple) egy antik boltban rábukkannak egy régi teáskannára, amely csodával határos módon mindig pénzt terem, mikor valamelyiküket fájdalom éri. Mivel szegények és csak a szerelmük van egymásnak, ezért jól jön az új lehetőség, viszont nem csak a testi épségük, de a kapcsolatuk is megsínyli a varázslatot, ráadásul a kanna gazdái is szeretnék visszakapni játékszerüket. Ramaa Mosley legelső rendezése (korábban rövidfilmekben utazott) egy olykor jó ötleteket is felsorakoztató, könnyen felejthető és fogyasztható komédia, mely nem próbál meg kilépni a zsánerből vagy megújítani azt, pusztán korrekt kikapcsolódást nyújt.

(Érdekesség: Juno Temple idén felbukkan a Demóna és a Sin City: Ölni tudnál érte filmekben is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

-    Behálózva (DVD)
-    Mandela: Hosszú út a szabadságig (DVD)
-    Az ördög ivadéka (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)