Hirdetés

GameStar Filmajánló - Z világháború és Szörny Egyetem

|

Az időjárás legalább annyira szeszélyes, mint a mozik heti felhozatala, de a Filmajánló rovatunk segít nektek tisztába tenni egyet s mást.

Hirdetés

Az elmúlt egy hét igen mozgalmas volt a filmiparban. Kiderült például, hogy a  Bosszúállók 2-ben ismét Robert Downey Jr. lesz a Vasember, hogy Dwayne Johnson benne lehet a Terminátor 5-ben, hogy William Fichtner alakíthatja Zúzót Michael Bay Tini Nindzsa Teknősök feldolgozásában, valamint az is egyértelművé vált, hogy Will Smith nem tér vissza A függetlenség napja 2 stábjához.

A Disney sem teketóriázott: bejelentette, hogy a fősodor mellett a Star Wars első és második mellékhajtása 2016-ban, valamint 2018-ban jelenhet meg Han Solo és Chewbacca, illetve Boba Fett karaktereire koncentrálva. A hét abszolút kedvence mégis az Open Road Films műhelyében készült Steve Jobs film, a Jobs volt, amelyben Ashton Kutcher tőle szokatlan módon jól hozza az Apple cég egykori fejét, mellette pedig Josh Gad alakítja Steve Wozniakot. A történet 1971 és 2000 között játszódik majd, mikor is a fiatal hippiből az Apple cég társalapítója lesz. Az első trailer igen meggyőzőre sikerült, és olyan mellékszereplőkkel, mint James Woods, J.K. Simmons és Matthew Modine, minden esély megvan egy minőségi életrajzi filmre:

 

A heti kínálatban szörnyek, zombik és sztárok is helyet kaptak, széles a választék, nézzük hát a felhozatalt:

Z világháború (World War Z)

A Z világháború kritikájában minden lényeges érvet felsorakoztattunk a film mellett és ellene is, ezért röviden és tömören csak úgy jellemeznénk az alkotást, hogy egy a Max Brooks regényének (Zombiháború) adaptációjaként megbukó, önállóan mégis szórakoztató nyári popcornmozit kaptunk, ami túl sok értéket nem hordoz magában, de legalább kikapcsolódásnak tökéletes - és még Brad Pitt is szerepel benne.

(Érdekesség: noha a Z világháborút (World War Z) részben Magyarországon forgatták, az itt rögzített felvételek a vágószoba padlóján végezték, és maximum a DVD extrái között láthatjuk viszont őket.)

Szörny Egyetem (Monsters University)

A Szörny Rt. előzményeit bemutató Szörny Egyetemben leginkább Mike és Sully barátságának kialakulását mutatja be a Pixar, amit a poénokkal alaposan megspékelt egyetemi életen keresztül ismerhetünk meg az elmaradhatatlan plusz tanulsággal. A Szörny Egyetem (Monsters University) ismét rendelkezik azzal az extrával a remek karakterek, a szórakoztató történet és az elengedhetetlen humorforrás mellett, amitől a Pixar korábbi filmjei (kivéve a Verdák 2-t és a Merida, a bátort) is klasszikussá váltak: van szíve. A héten ezt ajánljuk a leginkább.

(Érdekesség: az első rész eredeti hangjai egytől-egyig visszatérnek, kivéve James Coburnt, aki elhunyt az első film készítése óta.)

Lopom a sztárom (The Bling Ring)

Emma Watson egyre inkább szeretné magáról levedleni a Harry Potterben megismert Hermione szerepét, ezért aláírt Sofia Coppola (igen, Francis Ford Coppola lánya) drámájába. A Spring Breakers – Csajok szabadon című film nyomában loholó Lopom a sztárom (The Bling Ring) valós eseményen alapul, a pár évvel ezelőtt nagy sajtóvisszhangot kapó, szupersztárokhoz betörő fiatalok történetét dolgozza fel, akik olyan hírességeket loptak meg, mint Paris Hilton, Orlando Bloom, Megan Fox vagy Lindsay Lohan. Semmi különös, de unaloműzésként megteszi.

(Érdekesség: Paris Hilton felajánlotta luxuslakását Sofia Coppola rendezőnőnek a forgatáshoz, tehát ha a filmbeli jelenetben betörnek hozzá, az „a valóságban megtörtént.”)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)