Hirdetés

GameStar Zeneajánló - Quimby: Kaktuszliget

|

Ahogy a printben, úgy itt is foglalkozunk néha könyvekkel, most már zenével is. A Quimby új lemeze remek kezdés ehhez.

Hirdetés

A Quimbyt legtöbben a Most múlik pontosanról ismerik. A zenekar már-már gyűlöli a dalt, ami megismertette őket egy tágabb közönséggel, szerencsére viszont mindig akad valami új, van miből válogatni, és három év alatt össze is gyűlt a Kaktuszliget megszületéséhez elegendő anyag.

A lemezt nyitó Kivándorló Bluest már régóta ismerjük, klip is készült hozzá, szerette a rádió, szeretjük mi is. Az ezt követő Unbekannte Schmerzenben a trombitás Kárpáti Dódi énekel (a félig német szöveget is ő írta), de azon kívül, hogy jól meg lehet rá őrülni, nem kimondottan jó.

A Quimby azért mégiscsak magyarul a legjobb, és ezt a banda is kezdi beismerni: csak egy angol szám van a lemezen, a Son of a Bitch. Ez jó irány. A Kaktuszligetre főleg pörgős dalok kerültek: bár az Állatok a legelőn az elején még becsapós, amikor beindul, nem lehet nem koordinálatlanul vergődni rá (nevezzük táncnak), a Senki se menekül pedig az Autó egy szerpentinenre hasonló „utazós dal”.

A Hajnali pszicho és a Kényszerleszállás kicsit elvontabb, a Hó pedig konkrétan egy gyerekdal – ha nem tetszik, nem kell megijedni. Kiváló zárás a klubhangulatot idéző, megnyugtató Búvóhely, ami után az ember boldogan konstatálja, hogy végtére a Quimby még ennyi év után is tud jó lenni. De tud jobb is lenni.

4/5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)