Hirdetés

Gendersemleges filmes díjátadókról álmodik Emma Corrin

|

A korona színésze szerint el kellene törölni a díjátadókon a külön férfi és női kategóriákat.

Hirdetés

Minden filmes díjátadón külön kategóriában osztanak elismerést a férfi és női színészeknek, mellékszereplőknek, de a rendezőket például nem választják szét nemek szerint - kritizálják is emiatt a szervezőket, mert a női rendezők jelölést is alig kapnak, nem hogy díjat. Nem biztos, hogy a színészi kategóriák összevonása pozitív hatással lenne összességében, viszont Emma Corrinnak, A korona negyedik évadában Diana hercegnőt alakító színésznek vannak ellenérzései a jelenlegi rendszer miatt.

BBC News-nak adott interjújában elmondta, hogy ő nembinárisként határozza meg önmagát, így fura érzés neki, amikor valahol a női színészek között jelölik.

"Ha a kategóriákról van szó, szükséges, hogy szétválasszuk, valaki férfi vagy női szerepért kap-e jelölést?"

- tette fel a kérdést.

Hirdetés

Egy olyan jövőt remél, amiben mindenki úgy érezheti, elismerik és képviselve van, sőt, biztos benne, hogy minél több nembinárisokról, queerekről, transz személyekről szóló tartalom jelenik meg, minél több ilyen nemi identitású színészre osztanak szerepeket, annál fontosabb lesz lépéseket tenni. 

Corrint tavaly jelölték Emmy-díjra női főszerepért, akkor még ő is a she/her személyes névmásokat használta. Nem ő az egyetlen, aki változást szeretne: korábban Asia Kate Dillon nyílt levelet írt a SAG Awards bizottságának, amiben elítélte a nemek szerinti elosztást, és hogy arra kényszerítik a színészeket, sorolják be magukat a két születési nem valamelyikébe, és diszkriminációnak adnak teret. 

A filmvilágban a Film Independent Spirit Awards és a Locarno Film Festival már meglépte a nemek szerinti díjazás eltörlését, a zenés Grammy-díjátadón pedig 2012 óta nem kezelik külön az előadókat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)