Hirdetés

Elhunyt George A. Romero, a zombifilmek atyja

|

Az élőhalottak éjszakájával megteremtette a zombifilm műfaját, de pályafutása során nem csak ezzel a filmmel sikerült beírnia magát a történelembe.

Hirdetés

Ha nincs Romero, lehet, hogy a zombik teljesen máshogy néznének ki, mint ahogy jelenleg ábrázolják őket. Az 1968-as Az élőholtak éjszakája 114 000 dolláros költségvetésének többszörösét, 30 millió dollárt hozott vissza, és hamar klasszikussá vált.

Hirdetés

A Holtak hajnala hasonlóan nagy sikereket ért el, de rendezett filmet Stephen King könyveiből is. Szóba került, hogy a Resident Evil mozikat is rábízzák, de kreatív nézeteltérések miatt végül passzolta a projektet. Utolsó alkotása a 2010-es Tébolyultak volt.

A család elmondása szerint Romero 77 évesen ágyában, álmában, tüdőrákban halt meg, családja körében. Köszönünk neki mindent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)