Hirdetés

George Lucas biztosra ment, hogy Greedo lőjön először

|

Az eredeti Star Wars-trilógia felújított változatának talán legellentmondásosabb jelenete, amikor Han Solo leszámol Greedóval, pedig Lucas erre nagy gondot fordított.

Hirdetés

A Mos Eisley kantinjában lezajló Star Wars jelenet nem csak az ikonikus zenéje miatt volt maradandó, de a felújított változatba beleerőltetett, meglehetősen kínos digitális változtatás miatt is. Az eredetileg bemutatott filmben Han Solo egész egyszerűen lepuffantotta az őt levadászni próbáló Greedót, ebből pedig kiderült, hogy valóban ő a messzi-messzi galaxis fenegyereke.

Hirdetés

Lucas azonban a '90-es években számítógéppel felújította a trilógiát, mely alapvetően látványbeli javulást hozott, azonban a fenti jelenetben már Greedo engedett el egy lézernyalábot először, tehát tulajdonképpen Han pusztán önvédelemből lőtt vissza - ez a verzió került fel legutóbb a Disney+-ra is. A rajongók teljesen felháborodtak a változtatáson, és a "Han shot first" mozgalom a mai napig hallatja néha a hangját.

Paul Duncan, aki rengeteg filmsorozatról adott már ki érdekességeket és kulisszatitkokat tartalmazó könyvet, a Star Wars szériát állította következő írása, a Star Wars: Archive középpontjába. Ebben kitér az ominózus jelenetre is, melyről kiderítette, hogy Lucas nagyon konkrét utasításokat adott a változtatásra.

Duncan elmondása szerint Lucas meghagyta, hogy 5 képkockának kell lennie a két lövés között, ami kevesebb, mint negyed másodperc; azt is meghagyta, hogy pontosan melyik lövésnek, mikor kell eldördülnie. Ezzel azt szerette volna érzékeltetni, hogy Han elképesztően gyors, hiszen szinte azonnal reagál az életét fenyegető veszélyre. A szándék ellenére, az eredmény nem nyerte el a nézők tetszését, emiatt az egyik leghírhedtebb jelenetté vált a trilógiában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)