Hirdetés

George Lucas tervezett Star Wars-trilógiája felfedezte volna a midikloriánok világát

|

Egészen más irányba indult volna Lucas a filmsorozattal, mint a Disney.

Hirdetés

Érdekes dolgokat osztott meg nemrégiben George Lucas a Star Wars filmsorozatról. A rendező még a Lucasfilm 2012-es eladása előtt egy egész trilógiát szánt volna a Baljós Árnyakból megismert midikloriánoknak és a kapcsolódó legendáknak.

Hirdetés

Lucas James Cameron AMC-n futó műsorába érkezett vendégként, ahol elég részletesen kifejtette, mit is tervezett eredetileg a Star Wars 7-8-9 filmek központi szereplőinek.

Kiderült, hogy a trilógiát egy különleges mikrobiotikus világba helyezte volna, amely teljesen máshogy működik az eddig ismertektől. Itt élnek az úgynevezett Whillek, akik közvetlenül az Erőből táplálkoznak, és gyakorlatilag működtetik az univerzumot. A Whillek a Star Wars ismert egyénjein keresztül utaznak, az őket összekötő kapcsok pedig a midikloriánok. A midikloriánok kommunikálnak a Whillekkel, és így bizonyos tekintetben a Whillek maguk az Erő. Elég érdekes alapfelvetés, de van benne fantázia, az egyszer biztos.

Lucas azt is elmondta, hogy tisztában van azzal, mennyi rajongó panaszkodott a Baljós árnyak után a midikloriánok miatt, így ezt a trilógiát valószínűleg sokan utálták volna. De így legalább az egész történetet az elejétől a végéig el lehetett volna mesélni. Aki esetleg nem emlékszik - az 1999-es Baljós árnyakban kiderült, hogy Anakin Skywalker midiklorián-száma több mint 20 ezer, és mivel csak anyját ismerték, az sem volt kizárt, hogy a fiút is a midikloriánok nemzették.

A Star Wars filmek azonban, mint tudjuk, teljesen más irányba indultak, viszont a Zsivány Egyesben említik a Lucas-féle Whillek fogalmat. Chirrut Imwe és Baze Malbus a Whillek Őrzőiként voltak említve, így ha máshogy nem is, de legalább így kapcsolódhatunk kicsit George Lucas különleges trilógiaötletéhez.

Ti szívesen megnéznétek a Lucas által felvázolt Star Wars filmtrilógiát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)