Hirdetés

George R. R. Martin már tényleg csak a Trónok harca könyvön dolgozik

|

A tűz és jég dala széria folytatása már évek óta csúszik, de az író most azt állítja, hogy Westeroson kívül semmi másra nem koncentrál.

Hirdetés

A Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló regényfolyam a modern fantasy egyik alapköve, még úgy is, hogy az író George R. R. Martin még nem zárta le a Westerosért harcoló uralkodóházak és természetfeletti erők történetét. A széria legutóbbi kötete, a Sárkányok tánca 2011-ben jelent meg, tehát immáron 9 éve várjuk a folytatást, melyet a szerző egyre halogat - most azonban azt állítja, hogy semmi másra nem koncentrál, kizárólag a következő könyvre.

Hirdetés

Martin legelőször 2016-ra ígérte a megjelenést, mi pedig azóta is várjuk, hogyan folytatná ő az általunk olyannyira megkedvelt hősök történetét. A könyveket híressé tevő HBO sorozat azóta lezárult egy kifejezetten csapnivaló utolsó évaddal, így a rajongók még inkább kíváncsiak, hogy az író milyen befejezést álmodott meg a nagyszabású történethez. 

Ezúttal saját blogján jelentkezett George R. R. Martin, és beszámolt arról, hogy napjait szinte kizárólag a könyvek írása tölti ki. A legújabb bejegyzés szerint, egy pár elintéznivaló lezárása után, egy erdei kunyhóban rendezte be főhadiszállását, ahol folyamatosan cseréli az asszisztenseket, akik segítenek neki a napi teendőiben.

"Az otthoni életemnek most várnia kell, ugyanis napjaimat Westeroson töltöm a haverjaimmal, Mellel, Sammel, Vickel és Ty-jel. Meg azzal a név nélküli lánnyal, ott Braavoson."

A készülő kötet A Tél szelei címen jelenik meg, ha egyszer végre-valahára elkészül, ez azonban még mindig csak az utolsó előtti kötet a szériában. Hogy az egész történetet lezáró könyvet mikor várhatjuk, arról még merész tippjeink sincsenek, de már annak is örülnénk, ha Martin előállna egy megjelenési dátummal A Tél szeleihez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)