Hirdetés

George R.R. Martin kimaradt a Trónok harca későbbi évadaiból

|

A 73. életévét taposó fantasy-író egy új interjúban tisztázta, hogy mennyire vonták be az HBO sorozatának utolsó szezonjaiba.

Hirdetés

A 2011 és 2019 között nyolc évadot megért Trónok harca sorozat tökéletes példa arra, hogy egy összecsapott befejezéssel még egy amúgy összességében körülrajongott sorozat renoméját is pillanatok alatt meg lehet tépázni. Bár az HBO szériája már három éve véget ért, a mellékszálak - mint a Havas Jon spin-off és az előzménysorozat, a Sárkányok háza - miatt folyamatosan porondon van, és a projektekben résztvevő George R.R. Martin sem kerülheti ki az újságírók kérdéseit.

Hirdetés

Bár az író maga is kiveszi a részét a rajongók bosszantásából azzal, hogy a végtelenségig húzza A tűz és jég dala-könyvek befejezését, azonban ahhoz kétség sem férhet, hogy azt szerette volna, ha a sorozat képében a lehető legjobb minőséget kapják azok, akik kedvelik ezt a világot. Az első öt évad még Martin elképzelései szerint készült, a továbbiak viszont már nem, ami miatt állítólag az író is aggódott, sőt, ügynöke szerint személyesen kereste fel az HBO akkori vezérigazgatóját, hogy kiharcoljon egy 9. és 10. évadot, ami több teret adott volna a cselekményszálak elvarrására. 

A korábbi nyilatkozatokban foglaltakat most egy új interjú egészíti ki, Martin ugyanis a New York Times egyik munkatársának beszélt róla, hogy nem volt érintett a sorozat későbbi évadaiban: 

"Az 5. és 6. évad, valamint a 7. és 8. évad esetében már nem nagyon voltam képben."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Arra a kérdésre, hogy miért idegenedett el a sorozattól, egyszerűen válaszolt:

"Nem tudom - kérdezd meg Dant és Davidet".

A New York Times természetesen megkereste az említett David Benioffot és D.B. Weiss-t is a dologgal kapcsolatban, de egyikőjük sem kívánt nyilatkozni. Martin azt azért korábban elismerte, hogy néhány beszélgetést folytatott a sorozat befejezésével kapcsolatban, szóval teljesen nem voltak vakon az adaptáció készítői, de a rajongók szerint egyértelműen érezhető volt az író hiánya. Szerencsére a Sárkányok háza esetében szó sem volt Martin nélkülözéséről, épp ellenkezőleg: Casey Bloys, a HBO tartalomért felelős vezetője elmondta, hogy George R.R. Martin nélkülözhetetlen volt:

"George számunkra ebben a folyamatban igazán értékes erőforrás volt. Ő szó szerint ennek a világnak a megteremtője. Ő a történésze, az alkotója, az őrzője. Ezért nem tudom elképzelni, hogy olyan műsort készítsünk, amiben ő nem hisz, vagy amit nem támogat"."

A Sárkányok háza augusztus 22-től lesz látható az HBO Maxon, hetente jönnek majd az új részek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)