Hirdetés

George R.R. Martin könyörgött, hogy legyen hosszabb a Trónok harca

|

Az író mindent elkövetett, hogy a nézők tisztességes befejezést kapjanak.

Hirdetés

A 2011 és 2019 között futott Trónok harca iskolapéldája annak, hogy egy összecsapott befejezéssel még egy legenda-státuszt élvező sorozat megítélését is pillanatok alatt porrá lehet zúzni. Az HBO szériája ugyan már két éve véget ért, de máig sem sikerült túltennünk magunkat az utolsó évaddal prezentált fércmunkán.

Habár A tűz és jég dala-könyvek réges-rég húzott befejezésével az író George R.R. Martin maga is kiveszi a részét a fanok bosszantásából, a jelek szerint a sorozat érdekében minden tőle telhetőt elkövetett, hogy egy méltóbb fináléval zárulhasson.

Hirdetés

Nemrég jelent meg az oknyomozó James Andrew Miller könyve az HBO történetéről, amelyből természetesen a cég meghatározó produkciója, a Trónok harca sem maradhatott ki. A Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers című kötetben fény derült rá, hogy George R.R. Martin már az 5. évadnál aggódni kezdett a készítők által követett irány miatt, ám akad itt egy másik érdekes sztori is.

Az író  ugyanis személyesen kereste fel az HBO akkori vezérigazgatóját, Richard Pleplert, hogy kiharcoljon egy 9. és 10. évadot, ami bővebb teret adott volna a cselekményszálak elvarrására.

"George New Yorkba repült, hogy együtt ebédeljen [Pleplerrel], hogy könyörögjön neki, hogy csináljon 10 évadot 10 epizódból, mert elég anyag volt hozzá, és hogy elmondja neki, hogy ez sokkal kielégítőbb és szórakoztatóbb élmény lenne."

- mondja a könyvben Paul Haas, Martin ügynöke. Ahogy azt a szomorú valóság mutatja, az író nem járt sikerrel, s így a Trónok harca is úgy végezte, mint az HBO másik grandiózus szériája, a 2005 és 2007 között futott Róma, aminek ugyan más (költségvetési) okokból, de szintén egy hamarjában összelapátolt befejezéssel kellett cserben hagynia a rajongóit.

Az HBO azonban továbbra is védi a döntést. A cég tartalmakért felelős vezetője, Casey Bloys legalábbis azzal érvel Miller könyvében, hogy habár elfért volna még néhány epizód vagy évad, Deanerys (spoiler) pálfordulását összességében sikerült megalapozni az előzményekkel.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ami pedig az írót illeti, ő sem változtatta meg a véleményét, a Tinderboxban idézett nyilatkozata szerint ugyanis továbbra is hiányolja a két további évadot, ám nem egészen önzetlen okokból:

"Azt kívánom, bárcsak 10 évadon át futott volna. De lehet, hogy csak azért, mert még mindig próbálom befejezni a könyveket. Még most is dolgozom a The Winds of Winteren, ahogyan az elmúlt évtized nagy részében tettem. És remélhetőleg hamarosan eljutok a végére, és akkor az emberek majd vitatkozhatnak azon, hogy melyik befejezést kedvelik jobban."

Az utóbbira ugyan már látatlanban is lenne egy tippünk, arra viszont abszolút nem, hogy vajon mikor olvashatjuk azt a bizonyos befejezést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)