Hirdetés

George R.R. Martin végre belehúzott A tűz és jég dala folytatásával?

|

Az író úgy nyilatkozott, hogy 2020-ban minden korábbinál több oldalt sikerült legépelnie a Winds of Winterből.

Hirdetés

A Trónok Harca sokak számára 2019 nyarán véget is ért az HBO sorozatának lezárásával, a  széria alapjául szolgáló A tűz és jég dala-regényfolyam rajongói viszont azóta sem kapták meg a maguk (remélhetőleg kielégítőbb) fináléját.

A történetet jegyző George R.R. Martin ugyanis 7 kötetből álló sztorit ígért, amiből 1996 óta csupán 5 jelent meg, az utolsó ráadásul lassan 10 éve. Ezen a ponton sokan már abban sem bíznak, hogy valaha kezükbe vehetik a The Winds of Winter címet viselő folytatást, ám a 72 éves író kitart amellett, hogy igenis el fog jutni az epikus sztori utolsó betűjéig.

Hirdetés

Nemrég a Not a Blog nevű blogján számolt be a haladásáról azt állítva, hogy tavaly több száz oldalt írt meg a sztoriból, s 2020-at a munka legjobb évének nevezte azóta, hogy nekilátott a hatodik kötetnek. A túlzott lelkesedésnek azonban nem sok teret engedett, mivel egyúttal azt is leszögezte, hogy oldalak százaira lesz még szükség a regény "kielégítő" befejezéséhez.

A bejegyzésben keményen fogalmazott arról, hogy miért nem hajlandó többé megtippelni a megjelenés dátumát:

"Valahányszor így teszek, a s*ggefejek az interneten ígéretnek veszik és lelkesen várják, hogy keresztre feszítsenek, amikor kifutok a határidőből. Csak annyit mondok, hogy reménykedek."

Az író tehát még az évtizedes huzavona ellenére sincs túl jó véleménnyel a sürgetőiről, bár ez nem feltétlenül csoda annak tükrében, hogy tavaly már egy kisebb mozgalom is indult a bebörtönzéséért azt remélve, hogy a rácsok mögött végre befejezné A tűz és jég dala kiadatlan köteteit.

Szerintetek megjelennek még A tűz és jég dala utolsó kötetei?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)