Hirdetés

George R.R. Martin nem érti, hogy váltak ennyire toxikussá a rajongók

|

A világhírű író csalódottan nyilatkozott arról, hogy mi folyik A Gyűrűk Ura sorozat körül.

Hirdetés

George R.R. Martin követői régóta várják, hogy elolvashassák a Winds of Winter című Trónok harca kötetet, csakhogy az még mindig formálódik a mesternél, hiába tett rá már többször is ígéretet, hogy huzamosabb időn belül befejezi. Eközben viszont Martin számos projektben vett részt producerként, ezek összessége pedig sok rajongóból váltott ki vad indulatokat, amiket nem tartottak magukban. Az író a napokban arról nyilatkozott, hogy a közösségi média a legrosszabbat hozza ki az emberből és nem tud megírni úgy egy bejegyzést, hogy ne lennének olyanok, akik sürgetni akarnák. 

Hirdetés

A Trónok harca atyja ezúttal is a közösség árnyoldalairól nyilatkozott a The Independentnek, és noha elsősorban a franchise spin-offja, a House of the Dragon volt a téma, az író nem csupán hazabeszélt, hanem példának felhozta az Amazon készülő A Gyűrűk Ura sorozatát is: 

"Nem értem, hogyan tudnak az emberek ennyire gyűlölni valamit, amit egykor szerettek. Ha nem szeretsz egy sorozatot, ne nézd meg! Hogy válhatott minden ennyire mérgezővé? A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi még nem is megy, de ha követed, mi folyik az interneten, a vita körülötte olyan, mint a második világháború. Atombombákat dobálnak egymásra. Hallani ellentmondásokat néhány Marvel-sorozatról és Marvel-filmről, természetesen DC-karakterekről is. Régebben ha valaki Star Trek rajongó volt, akkor a Star Treket szerette. Most úgy tűnik, hogy a magukat Star Trek-rajongónak nevező emberek fele utálja a Star Treket, a Star Wars-rajongók utálják a Star Warst, a Tolkien-rajongók pedig a Hatalom gyűrűit. Mi a fene? Most talán azért, mert változik, de íróként megőrülnél, ha nem változtatnál rajta valahogy. Új történeteket akarsz mesélni, nem pedig újra és újra ugyanazokat a sztorikat".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Trónok harca: Sárkányok háza augusztus 21-én érkezik az HBO Maxra, az A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi pedig szeptember 2-án rajtol el az Amazon Prime-on. Martin saját bevallása szerint azt szeretné, ha mindkét sorozat sikeres lenne, bár bevallotta, hogy reméli, előbbi jobban teljesít majd. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)