Hirdetés

George R.R. Martin végre újdonságokat árult el A tűz és jég dala zárásáról

|

Martin még a széria két könyvén dolgozik, de az garantált, hogy a befejezés jelentősen különbözni fog a Trónok harca sorozat fináléjától.

Hirdetés

George R.R. Martin viszonyag hosszú idő idő után először újra említette A tűz és jég dala fantasysorozatát, amelynek legutóbbi kötete, a Sárkányok tánca 2011-ben jelent meg. Azóta persze a történet alapján az HBO-s Trónok harca sorozat is véget ért, fináléja és a teljes záró évadja keserű ízt hagyott a rajongókban. Martin a széria kedvelőinek legnagyobb örömére nemcsak új infót árult el a készülő kötetekről, hanem megerősítette, hogy bizony lesznek komoly eltérések a tévésorozat sztorijához képest.

Az író egyébként párhuzamos több projekten dolgozik - az Elden Ring történetének írásához is hozzájárult, idén fog megjelenni egy új könyve is, illetve megerősítette, hogy készül a Havas Jon sorozat, amely produkciójában nyilvánvalóan fog vállalni valamilyen szerepet.

Hirdetés

A könyvrajongók számára viszont talán a legfontosabb információ, amit Martin a saját blogján osztott meg. Kiemelte, hogy a könyvek története jelentősen különbözni fog a sorozatban látottaktól, és ne lepődjünk meg, ha olyan karakterek élik meg a sztori végét, akik a tévében korábban meghaltak. Ennek viszont az ellenkezője is igaz, mivel lesznek olyan szereplők, akik a Trónok harca fináléjában szerepeltek, de a könyvekben korábban búcsúzni fogunk tőlük. Az író azt is kiemelte, hogy több olyan szereplőnek is nagyobb jelentőséget tulajdonít, akik a tévésorozatban meg sem jelentek.

Martin egyébként a kertészkedéshez kapcsolta ezúttal a bonyolult és szövevényes történetek írását, és hozzátette, hogy bármi előfordulhat, lehet, hogy a következő héten meggondolja magát, és egy adott fejezet máshogy fog végződni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


George R.R. Martin kapcsolódó bejegyzését a blogján olvashatjátok, ahol nemrégiben arról is írt, hogy mekkora Marvel-fanboy-nak tartja magát. Ti várjátok az utolsó kötetet, vagy már elengedtétek a Trónok harca életérzést?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)