Hirdetés

Gillian Anderson csak szigorú feltételekkel lenne hajlandó visszatérni az X-aktákhoz

|

Nagy változások kellenének a Scullyt játszó Gillian Anderson visszacsábításához.

Hirdetés

Rajongók milliói fogadták félelemmel vegyes izgalommal az X-akták 2016-os visszatérését, ám Fox Mulder és Dana Scully FBI-ügynökök újramelegített kalandozása végül csak két évadot élt meg, miután a második szezonra elvesztette a nézői közel 80 százalékát.

A Scullyt játszó Gillian Anderson már az utolsónak bizonyult 11 évad alatt bejelentette, hogy otthagyja a Fox által gondozott sorozatot, s habár a Mulder szerepében legendássá vált David Duchovny még tavaly is nyitottnak mutatkozott a folytatásra, nem valószínű, hogy a közeljövőben meggondolja magát a színésznő.

Hirdetés

A Varietynek adott nemrégi interjújában ugyanis nagyon szigorú feltételekhez kötötte a kosztüm ismételt felöltését.

"Ez már annyira régi ötletnek tűnik. Már megcsináltam, annyi éven át csináltam. Ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhessük ezt a beszélgetést, egy teljesen új írói csapatra lenne szükség, és a stafétabotot is át kellene adni, hogy újnak és progresszívnak érezhessük. Szóval igen, ez már nagyon is a múlté."

- nyilatkozta Anderson, a stafétabot átadásával bizonyára Chris Carterre, a sorozat megalkotójára gondolva, aki íróként és rendezőként is központi szerepet játszott az X-akták sikerében. A színésznő arra is kitért, hogy a folytatással kapcsolatos ellenérzései a széria forgatása során tapasztalt, nemek közti egyenlőtlenségekből erednek. Ennek kapcsán felidézte, hogy például arra kérték, hogy maradjon Duchovny mögött, amikor a karaktereik valakinek az ajtajához lépnek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A témában rendszeresen megnyilvánuló Anderson már egy feminista könyv társszerzőjeként is nevet szerzett magának, az pedig tény, hogy a színésznő fizetését csak az X-akták első három évada után hozták egy szintre Duchovnyéval. A 2016-os visszatérés előtt ráadásul másodszor is le kellett meccselnie a kérdést, mivel ismét kevesebbet ajánlottak neki, mint a széria férfi főszereplőjének.

Ennek kibukásakor sok kritika érte a produkciót, hiszen az örök kételkedő Scullynak ugyanakkora jelentősége volt a cselekmény szempontjából. Sőt, a 90-es években még egy jelenséget is elneveztek róla (Scully Effect), az akkoriban ritkaságszámba menő, erős női karakter hatására ugyanis jelentősen megnőtt a STEM-tárgyak (tudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) iránt érdeklődő lányok száma.

A színésznő a The Hollywood Reporter tavalyi kerekasztal-beszélgetésén azt is feltárta, hogy az eredeti X-akták forgatása alatt a stressz hatására többször is "mini összeomlásai" voltak, ezért a munka befejeztével hallani sem akart a sorozatról, és a színházban keresett menedéket. Mindezek fényében nem túl meglepő, hogy végül meg sem várta a kudarcos folytatás elkaszálását, holott a visszatérés 2015-ös bejelentése előtt még úgy nyilatkozott, hogy "kib****tt boldog" lenne, ha ismét műsorra tűznék az X-aktákat, és még biztatta is a rajongókat, hogy győzzék meg erről a Foxot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)