Hirdetés

Gotham - ilyennek láttuk az első évadot

|

Milyen hely Gotham a Sötét Lovag nélkül? Vajon beváltotta a reményeket a DC karakterek ifjúsági tagozata?

Hirdetés

Az elmúlt időszak túlburjánzó szuperhőssorozatai (Arrow, The Flash, Daredevil) közül kétségtelenül a legizgalmasabb koncepcióval a Gotham bírt: egy Batman-sorozat a Sötét Lovag nélkül?

Alapvetően elképzelhetetlen lenne, azonban Bruno Heller (A mentalista, Róma) a legendárium azon korszakára koncentrált, amit a képregények és a filmek is csak nagyvonalakban említenek. Azokra az időkre, amikor Bruce Wayne elveszítette a szüleit és elindult az igazságosztóvá válás rögös útján, ahogy a város később legendássá váló gonosztevői is megkezdték szárnybontogatásaikat.

Szerencsére a sorozat nem finomkodik és egy igazi, brutális, vértől és mocsoktól, valamint erkölcsi fertőtől bűzlő neo-noir kerekedett belőle, amelyben az ifjú és naiv James Gordon próbálja meg felvenni a harcot Gotham olyan bűnözőivel, mint Pingvin, Fish Mooney, Carmine Falcone vagy Don Maroni.

A koncepciót mégsem tudja maximálisan kihasználni, és éppen ezért egy erősen hullámzó színvonalú első évad kerekedett belőle. A további részletekért olvassátok el filmes oldalunk, a Cinestar kritikáját az első évadról!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)