Hirdetés

Guillermo Del Toro jó okot adott rá, hogy még jobban haragudjunk a Tűzgyűrű: Lázadásra

|

A rendező feltárta a saját, fiókban maradt folytatásának sztoriját, ami sokkal érdekesebbnek tűnik a mozikba került változaténál.

Hirdetés

A 2013-ban bemutatott Pacific Rim, avagy Tűzgyűrű nem bonyolította túl a dolgokat: gigantikus robotokat eresztett össze még nagyobb szörnyekkel, ami mellé kaptunk egy vékonyka sztorit is, hogy kitöltse az összecsapások közti üresjáratot. Ezek alapján még kifejezetten rossz film is lehetett volna, a rendező Guillermo Del Toro azonban olyan látványos bunyókat és olyan ütős hangulatot teremtett, hogy alkotása simán befér a műfaj legjobbjai közé.

Eleinte úgy tűnt, hogy a folytatást is Del Toro dirigálja, ám végül Steven S. DeKnight kapta meg a lehetőséget. A 2018-as Tűzgyűrű: Lázadásnak sajnos nem sikerült felnőnie az eredetihez (és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk), a rajongók pedig azóta is találgatják, hogy milyen lehetett az "eredeti" vízió. Erről most maga a rendező rántotta le a leplet a The Wrapnek adott interjújában.

Hirdetés

Del Toro a hamarosan mozikba kerülő új filmjét, a Nightmare Alley-t promózta, amikor megeredt a nyelve, és nagy vonalakban felvázolta a saját Pacific Rim 2-jének forgatókönyvét. Elmondása alapján egy "teches srácot" szánt főgonosznak, aki feltalálja az internet 2.0-s verzióját, de kiderül róla, hogy ebben az Előfutárok segítették, akik ugyebár az emberiséget támadó szörnyek, a kaijuk mögött is állnak.

És itt érkezünk el a nagy csavarhoz, Del Toro filmjében ugyanis az Előfutárok idegeneknek álcázott emberek lettek volna, akik a több ezer évnyi jövőből, a saját felmenőiket leigázva akarják kiaknázni a Föld erőforrásait. Ez az időutazós körítés pedig jóval izgalmasabban hangzik, mint a Pacific Rim: Lázadás random lényei, szóval ezzel csak még jobban fáj a szívünk Del Toro kukázott koncepciójáért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A rendező emellett azt is elmondta, hogy az ő sztorijában Mako Mori, a kaiju háború harcos árvája lett volna a főhős, ami teljesen logikus, hiszen az első rész komoly hangsúlyt fektetett a karakter jellemfejlődésére, már amennyire ezt a tankerhajó méretű dögökkel kitömött romboláspornó keretei megengedték. A Pacific Rim: Lázadás viszont (figyelem: 3,5 éves spoiler a kifutópályán!) teljesen háttérbe tolta a karaktert, néhány percnyi képernyőidő után pontot téve az életének történetére is.

Habár Del Toro folytatása már biztos nem fog elkészülni, a rajongóknak talán nyújt némi vigaszt a Netflixen futó Pacific Rim-anime, ami ugyan szintén messze áll a tökéletestől, de még van annyira nézhető, hogy a streaming platform a második évadot is berendelte hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)