Hirdetés

Guillermo del Toro Pinokkió filmje szívszorítóbb lesz, mint az eddigiek

|

A Netflixre készülő Pinokkió-adaptációban a főhős eredettörténete sötétebb, mint a korábbi feldolgozásokban.

Hirdetés

Május végén érkezett meg a Tom Hanks főszereplésével készülő, élőszereplős Pinokkió film első trailere, amely a Disney+-ra jön az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében. Az előzetes sokaknál kiverte a biztosítékot - főleg a tündér megformálója miatt -, és sokan inkább a Guillermo del Toro által készített, a Netflixre megjelenő adaptációra kíváncsiak, amely egészen más megközelítésből meséli el újra a már jól ismert történetet. 

Hirdetés

Del Toro filmje, amelyet Mark Gustafson animátorral közösen rendez, a klasszikus mese sötétebb újragondolása lesz. Egyrészt a  hátteret Mussolini fasiszta Olaszországa szolgáltatja, másrészt ebben a változatban a faanyag, amelyből Gepetto megalkotja Pinokkiót, abból a fából származik, amely a mester elhunyt fiának, Carlónak a sírjából nőtt ki.

Carlo tragikusan hunyt el néhány évvel korábban, Gepetto pedig a rendező szerint Pinokkió megalkotásán keresztül "Könyörög egy újabb esélyért, hogy apa lehessen".

"Nem ismeri fel, hogy saját gyermekének lényege tér vissza ennek a fékezhetetlen fiúnak az alakjában. A fő konfliktus Geppetto és Pinokkió között az, hogy Geppetto Carlót akarta, aki egy nagyon jól nevelt, nagyon szelíd gyerek volt, és megkapja Pinokkiót, aki lármás, vad és kicsapongó."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően a Pinokkió talán minden korábbi feldolgozásnál jobban szól a felnőttekhez, amit egy illusztris színészgárda is megtámogat a szinkron tekintetében: Gepettót David Bradley (Trónok harca, Harry Potter-filmek) szólaltatja meg, a címszereplőt Gregory Mann (Viktória) szinkronizálja, rajtuk kívül pedig olyan nevektől roskadozik még a stáblista, mint Ewan McGregor, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Christoph Waltz, John Turturro, Ron Perlman és Finn Wolfhard. A Guillermo del Toro-féle Pinokkió valamikor 2022 végén kerülhet fel a Netflixre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)