Hirdetés

Ha van pár milliód, most megveheted Johnny Depp festményeit

|

Mármint, amiket ő maga festett, más sztárokról.

Hirdetés

Az utóbbi időben főleg a körülötte zajló botrányokról, korábban színészi munkáiról ismert Johnny Depp sokoldalú művész: a filmezés mellett zenél is: a kilencvenes években egy P nevű együttesben gitározott, többek között a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea, illetve a Sex Pistol gitárosa, Steve Jones mellett. 2015-ben pedig Alice Cooperrel és Joe Perryvel megalapították a Hollywood Vampires nevű supergroupot.

Emellett több szólóprojektje is volt, 2020-ban például John Lennon Islolation című dalának a feldolgozásán működött közre.

Hirdetés

A színész emellett festeni is szeret, sőt, nem is csinálja rosszul: tavaly mutatta be a Friends & Heroes című képsorozatát, amelyen olyan ismert emberek láthatóak, akiknek a munkásságából Depp saját bevallása szerint inspirálódott. A megfestett hírességek között szerepel például Al Pacino, Elizbathet Taylor, Bob Dylan és Keith Richards is.

Bár Johnny Depp tavaly közel négymillió dollárt keresett a képek és a másolatok értékesítéséből, úgy tűnik, jól jön egy kis költőpénz az extravagáns életstílusáról is ismert művésznek. A Variety szúrta ki, hogy Depp elkészült a Friends & Heroes II nevű kollekcióval, amelynek darabjait most egy londoni galérián keresztül bocsátja áruba.

Az új festmények két tragikusan fiatalon elhunyt színészt, Heath Ledgert és Depp kortársát és jóbarátját, River Phoenixet (Joaquim Phoenix bátyja), Bob Marley-t, valamint Hunter S. Thompson írót, a Félelem és reszketés Las Vegasban szerzőjét ábrázolják, utóbbi szintén közeli barátja volt Deppnek, különösen, miután a színész elvállalta a könyv alapján készült film főszerepét.

A teljes kollekcióért 21 ezer dollárt, azaz szűk 7,5 millió forintot kér, azonban a képekre egyesével is lehet ajánlatot tenni: darabjáért 5400 dollárt, vagyis valamivel több mint 1,9 millió forintot kell fizetni. Sajnos a valamivel olcsóbb másolatokból viszont már mind a 780 darab elkelt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Depp egyébként mostanában épp rendezői babérokra tör: korábban rendezett ugyan már pár kevésbé ismert filmet és videoklipet, most azonban komolyabb projetkbe kezdett. Modigliani címen Amedeo Modigliani olasz festő életét szeretné, ezúttal nem festő-, hanem mozivászonra vinni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)