Hirdetés

Persze, meg lehet zsarolni egy filmstúdiót, csak nem érdemes

|

Miután a Disney-t és a Netflixet is megzsarolták, a tolvajok India felé fordultak. Itt nem hogy pénzt nem kaptak, de még le is kapcsolták őket.

Hirdetés

A Baahubali 2: The Conclusion az indiai filmgyártás egyik csúcsa, ami egyébként globálisan is nagyon szépen teljesített. Összesen 184 077 677 dollárt termelt ki, ami úgy néz ki, elég volt ahhoz, hogy valaki megpróbáljon illegálisan is hasznot csinálni belple.

Pont aznap, amikor a TheDarkOverlord kiszivárogtatta az Orange is the New Black részeket, az indiai Arka Mediaworks Entertainment kapott egy hívást. A telefonáló azt állította, hogy hozzájutott a Baahubali 2 "jó minőségű" verziójához, és kész kiszivárogtatni azt, amennyiben nem fizetik ki neki a váltságdíjat.

Az Arka azonnal kapcsolatba lépett a helyi rendőrséggel, akik azt tanácsolták, hogy kérjenek bizonyítékot. Ez meg is történt, és kaptak egy klipet a filmből, amin ott volt egy vízjel. Utóbbiból lehetett beazonosítani, hogy melyik moziteremből származott az anyag. Nem kamerás felvételről van szó, hanem a nyersanyagból átmentett verzióról, amiről nem szedték le az azonosítójelzést.

A rendőrség azonnal letartóztatta a moziterem tulajdonosát, és két gyanúsítottat, akik feltehetőleg a fenyegetést tették. Valószínűleg mindhárman a rácsok mögött fognak tölteni nem kevés időt.

Az eddigi zsarolási kísérletek alapján nem tűnik túl sikeresnek a módszer. A filmiparon kívül is sokan próbálkoznak ilyesmivel, főleg zsarolóvírusokkal, de az emberek többsége simán lemond az adatairól, és nem hajlandó kifizetni a nevetséges összegeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)