Hirdetés

Halálos iramban: Hobbs & Shaw kritika - mi szükség ezután Torettóékra?

|

Vin Diesel és a nagybetűs Család hiánya a legjobb dolog, ami az utóbbi tíz évben történt a Halálos iramban szériával.

Hirdetés

Bár anyagilag vitathatatlanul nagyon sikeres a Halálos iramban sorozat, a mozinézők elég jelentős részének már megfeküdték a gyomrát az évek során Dominic Toretto monológjai. Szerencsére most ők is örülhetnek, mivel a Hobbs & Shaw pont azért annyira szórakoztató, mert szakított a korábbi filmekkel. 

Hirdetés

Jó, persze most is akad pár tuti verda és durva autós üldözés (külön figyelmet érdemel itt a már-már transformers képességekkel bíró motor), de a hangsúly messze nem ezeken van, hanem a főszereplőpároson. Kifejezetten karakterközpontú film lett a Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Dwayne Johnson és Jason Statham pedig láthatóan nagyon élvezik, hogy felváltva nyomhatják a verbális és a fizikális ütésváltásokat. Temérdek egysorossal szórták tele a mozit, ezek azonban nem csapnak át kellemetlenbe, mindig jókat lehet derülni rajtuk. Egy humorosra vett akciófilmnél pedig pontosan ilyen beszólásokat vár el az ember. 

Magáról a sztoriról legyen elég annyi, hogy egymást mindenkinél jobban gyűlölő főhőseinknek, Hobbsnak és Shaw-nak ismét meg kell mentenie a világot. Ezúttal egy olyan vírus fenyegeti az emberiséget, amely nemes egyszerűséggel cseppfolyósítja mindenki belsőszerveit. A pusztító anyag ráadásul nem egy hétköznapi tárolóban utazik, hanem Deckard Shaw húgának, Hattie-nek a testébe zárva várja azt, hogy sikerül-e a főszereplőknek kiszedniük onnan. Az aktuális főgonoszt, Brixtont Idris Elba alakítja, aki cseppet sem véletlenül nevezi magát a film egy pontján fekete Supermannek: mechanikus implantátumoknak és egyéb trükköknek hála emberfeletti erővel és állóképességgel bír, valóban legyőzhetetlennek tűnő ellenfélként áll hőseink elé.

A Hobbs & Shaw egyáltalán nem rövid film, viszont a cselekmény (minden kisebb butaság és logikai bukfenc ellenére) olyan gyorsan pörög és olyan szórakoztató, hogy nem ül le egyetlen perc erejéig sem. A mókás cameo-szereplők még inkább emelik a humorfaktort, azt pedig végig érezni lehet, hogy sosem akarja túlzottan komolyan venni magát, ezért pedig dicséretet érdemelnek a készítői. Olyan élményt kapunk, minta összegyúrták volna Dwayne Johnson és Jason Statham eddigi összes nagy filmjét - párra konkrét utalást is kapunk -, ez pedig mindenképp élvezetes mix lesz azok számára, akik kedvelik a két színész munkásságát. A stáblistás jelenetek felvezetik az esetleges folytatást, nekünk pedig egyáltalán nem lenne ellenünkre, ha a döcögőssé és unalmassá vált Vin Diesel-féle fősodor mellett ezt a szálat is továbbvinné a stúdió. Hobbsot és Shaw-t még szívesen elnéznénk bevetés közben hosszú ideig. 

Fontos viszont, hogy ha még esetleg nem láttátok volna a Trónok harca utolsó évadának legutolsó részét, akkor várjatok még a Halálos iramban: Hobbs & Shaw megtekintésével, mivel a film pofátlanul elspoilerezi a sorozat fináléját! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)