Hirdetés

Halle Berry visszalépett egy filmtől, mégsem játszik transzneműt

|

A színésznő egy nőként született, de férfiként élő személy átalakulását játszotta volna el, de a transznemű közösség szerint akadna jobb jelölt a szerepre.

Hirdetés

A transzneműek megítélése még mindig heves indulatokat képes kiváltani a filmes és játékos közösségekből, de a jelek szerint már ők és képesek hallatni annyira a hangjukat, hogy Hollywood döntéshozói megfontoljanak bizonyos döntéseket. Most Halle Berry lépett vissza egy szereptől, miután nem aratott osztatlan sikert egy bejelentése. 

Hirdetés

Az Oscar-díjas színésznő egy Instagramon tartott élő bejelentkezésben beszélt arról, hogy készül egy szerepre, amiben egy transznemű történetét kéne eljátssza, ahogy nőből férfivé válik. Hozzátette, hogy nagyon szeretné megkapni ezt a szerepet, mert szerinte nagy kihívást jelenthet egy ilyen személy életének, világának megismerése.

Noha kihangsúlyozta, hogy a szerepet még nem kapta meg, de a transznemű közösség több tagja is nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Berrynek kéne-e eljátszani ezt a karaktert. A legtöbben, köztük Disclosure című dokumentumfilm alkotói is felhívták a figyelmet arra, hogy kifejezetten rosszat tehet a transzneműeknek, ha cisznemű, azaz a születési nemükkel azonosuló színészek formálják meg őket a filmekben. 

Halle Berry végül a Twitteren írta meg, hogy örül annak, hogy párbeszéd indult el, és úgy érzi, hogy valóban nem neki kéne eljátszani a szerepet, hiszen egy transznemű színész sokkal hitelesebben lenne képes elmesélni egy ilyen történetet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)