Hirdetés

Hamarosan felbukkan az első ewok jedi a Disney+ platformon

|

Egy 24 éve futó poén betetőzése a fénykardozó mackó, aki egy gyerekeknek szóló sorozatban bukkan majd fel.

Hirdetés

Frissítés: A Young Jedi Adventures bemutatkozó karakter igazából nem az ewok, hanem a pooba fajba tartozik. 

Eredetileg írtuk: Sok részlet még nem ismert a Young Jedi Adventures című Disney-sorozatról, csak az, hogy gyerekeknek szól majd, a Köztársaság fénykorában játszódik és lesz benne egy ewok jedi. Igen, jól olvastátok:

Egy ewok jedi.

Ilyesmiről eddig nem hallottunk, és elképzelni is nehéz, hogy a mérsékelten intelligens és civilizált lények hogyan képesek fénykarddal rendet tenni és az Erőnek parancsolni - nem is beszélve, hogy is mondjuk, fizikai adottságaikról, igaz, azokra Yoda is rácáfolt -, de úgy tűnik, most már a kánon része, hogy létezik ilyen. Mivel ezt a korszakot nem dolgozták fel sokan, így az alkotók használhatják a fantáziájukat.

Hirdetés

Az ötlet egyébként nem először bukkan fel, igaz, a kiterjesztett univerzum obskúrus köteteihez kell fordulnunk az előzményekért. Ezek pedig a következők:

  • Aaron Allston 1998-as X-Wing: Wraith Squadron című regényében visszatérő poén egy Kettch nevű ewok formájú játék, a szereplők pedig azzal poénkodnak, hogy ügyes pilóta. Ezt egy Zsinj nevű birodalmi hadúr be is kajálja.
  • Kettch sztoriján ihletődve Zsinj kísérletezni kezd egy Kolot nevű ewokkal a regény folytatásában (Solo Command): megnöveli az intelligenciáját, ügyességét, és igazi pilótát farag belőle. 
  • A Geonosis and the Outer Rim Worlds című RPG-szabálykönyvben már felbukkan egy ewok jedi, igaz, hogy ki, azt nem részletezi a kötet.
  • A Star Wars: Last Shot című regényben egy Peekpa nevű technológiailag penge ewok Han és Lando partnere.

Ettől függetlenül persze elképzelni sem tudjuk, hogyan ábrázolják majd a jedi ewokot a Young Jedi Adventuresben. Kíváncsiak leszünk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)